Staněk si v posledním závodě formule 3 pohoršil, v celkovém pořadí skončil pátý

Český jezdec Roman Staněk obsadil v závěrečném závodě sezony formule 3 v Monze šesté místo a v konečném pořadí skončil pátý. Titul získal Victor Martins z Francie.

Monza (Itálie) (Aktualizováno: 15:33 11. 9. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk

Roman Staněk | Zdroj: Archiv Romana Staňka

Staněk byl před posledním dílem šampionátu v průběžném pořadí třetí. V sobotním sprintu v Itálii však na dvanácté příčce nebodoval. V neděli dosáhl na šesté místo a v konečné klasifikaci si pohoršil.

Pilot formule 3 Staněk obsadil ve sprintu v Monze 12. místo. V neděli má ale stále možnost získat titul

Číst článek

Po startu se před českého pilota dostal Victor Martins z týmu ART GP a Staněk se tak propadl na čtvrté místo, na kterém jezdil až do 9. kola, kdy ho z trati vytlačil Arthur Leclerc z týmu PREMA, kvůli čemuž se Čech propadl až na 8. místo. Následně Staněk předjel Alexandera Smoljara a tlačil na Leclerca, kterého ovšem do červených vlajek, které byly vyvěšeny v 17. kole kvůli velké kolizi Kushe Mainiho a Breda Benavidese, předjet nedokázal.

Všechny vozy se vrátily do boxů a ředitelství závodu rozhodlo, že závod bude předčasně ukončen. Do konečného pořadí ještě promluvily penalizace za porušování limitů trati. Jeden z potrestaných pilotů byl i William Alatalo z týmu Jenzer Motorsport, který se tak ze čtvrtého místa propadl až za Romana Staňka, který tedy skončil šestý. Závod ovládnul Staňkův týmový kolega Zane Maloney z Barbadosu, který tak vyhrál třetí hlavní závod v řadě.

Moment, kdy se Martins dozvěděl, že je šampionem

Osmnáctiletý Staněk v sezoně nasbíral celkem 117 bodů a čtyřikrát se umístil na stupních vítězů. Vyhrál závod v Imole, poté dojel druhý v Barceloně a stejné umístění zopakoval ve sprintu i závodě ve Spa-Francorchamps.

Points scorers from the Feature Race ✨

#ItalianGP #F3Finale

09:55 – 11. 09. 2022

84 664

lis, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme