První Češka ve formuli E. Jílková absolvuje ve Valencii předsezonní testy, jezdit bude v Porsche

Gabriela Jílková bude první českou závodnicí ve formuli E. Na konci října totiž usedne do monopostu továrního týmu Porsche, aby v něm absolvovala oficiální předsezonní test. Oznámila to na svých sociálních sítích.

Valencie Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Jílková

Gabriela Jílková | Zdroj: Profimedia

Formule E vstupuje do své jubilejní 10. sezony. Ta sice oficiálně začne až lednovým závodem v Mexiku, ale poprvé vyjedou monoposty pro sezonu 2024 na trať už koncem října ve španělské Valencii. 

Za volantem monopostu Porsche 99X Electric bude navíc podle webu trueracing.cz Gabriela Jílková, která se tak stane první Češkou, která se ve formuli E objeví.

Česká závodnice pro Porsche už v minulé sezoně testovala na simulátoru a podílela se na nastavení monopostu.

W Series chtělo dostat ženu do formule 1, ale bojuje o vlastní existenci. Ukončilo sezonu a shání sponzory

Číst článek

„Jsem velmi vděčná a nadšená, že se připojím k týmu TAG Heuer Porsche Formula E na předsezónním testu ve Valencii. Těším se, až budu moci Porsche 99x Electric vyzkoušet naživo,“ napsala Jílková na X (dříve Twitter).

„Kromě Pascala Wehrleina a Antonia Felixe da Costy se k nám připojí i Gabriela Jílková pro test ve Valencii. Dodávala nám podporu na simulátoru v průběhu uplynulé sezony, a proto dostane šanci ukázat co umí i na skutečné dráze,” řekl ředitel Porsche ve formuli E Florian Modlinger.

Oficiální předsezonní test formule E bude ve Valencii probíhat od 23. do 27. října. Samotná sezona poté odstartuje 13. ledna ve Valencii a měla by mít 17 závodů.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme