Froome bude závodit v Česku. Ikona světové cyklistiky se postaví na start Czech Tour, potvrdili pořadatelé

Na cyklistické Czech Tour bude na konci července závodit i slavný britský jezdec Chris Froome. O startu čtyřnásobného vítěze Tour de France v pátek informovali pořadatelé v tiskové zprávě.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chris Froome

Chris Froome | Zdroj: Profimedia

Ředitel závodu Leopold König označil start britské hvězdy za fantastickou zprávu. „Chris je ikonou cyklistiky a jeho účast na Czech Tour je jedinečnou příležitostí pro naše fanoušky vidět ho v Česku,“ řekl König, někdejší Froomeův kolega z týmu Sky.

Tour de France bez Frooma? ‚Tým mu nevěří,‘ říká König. Zlomenina Pogačarovi vadit nebude, dodává

Číst článek

Právě König v nedávném rozhovoru pro iROZHLAS.cz komentoval Froomovu neúčast na Staré dámě, aby o několik dní později oznámil českým fanouškům radostnou novinu.

Osmatřicetiletý Froome přijede na Moravu s týmem Israel-Premier Tech. Čtyřetapová Czech Tour se uskuteční od 27. do 30. července, začne v Prostějově a skončí ve Šternberku.

„Moc se těším na to, že budu poprvé závodit v České republice na Czech Tour. Je skvělé, že se znovu setkám se svým bývalým týmovým kolegou Leo Königem, který se mnou v roce 2015 vyhrál Tour de France, a uvidím závod, který nyní řídí. Mám za sebou dobrý tréninkový blok a jsem připraven zahájit druhou část sezony čtyřmi náročnými dny,“ uvedl Froome.

Vítěz všech Grand Tour

Froome vyhrál Tour de France v letech 2013, 2015, 2016 a 2017, letos se ale do osmičlenné nominace svého týmu nevešel. Na kontě má také triumf na Giru d'Italia (2018) a dvakrát vyhrál i Vueltu (2011, 2017).

Na Czech Tour letos přijedou také tři týmy z World Tour: Bora-hansgrohe, Intermarché-Circus-Wanty a Jumbo-Visma. Chybět nebude ani česká špička.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme