Čeští házenkáři lákají fanoušky na odvetu kvalifikace na mistrovství světa. Rumuny čeká červené peklo

Čeští házenkáři přivítají v odvetě baráže o postup na mistrovství světa Rumunsko. Jednogólovou ztrátu z úvodního souboje na Balkáně budou mazat v pekle, tedy obrazně řečeno. Právě pekelnou atmosféru by měly vytvořit tisíce fanoušků v brněnské hale.

Brno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ani osm bodů házenkáře Milana Klímy neodvrátily porážku českého týmu proti Portugalsku

Čeští házenkáři se mistrovství světa neúčastnili od roku 2015 | Zdroj: Profimedia

Akci s názvem červené peklo vyhlásil domácí svaz. Podmínky jsou jednoduché, fanoušci mají do haly Rondo přijít v červených dresech, a ideálně s připravenými hlasivkami nebo bubny.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říká trenér českých házenkářů Xavi Sabaté a brankář Tomáš Mrkva před odvetou proti Rumunsku

„Sice začínáme s jednogólovou ztrátou, ale hrajeme v Česku, před našimi skvělými fanoušky. Chtěl bych požádat naše příznivce, aby zaplnili arénu, potřebujeme je. V Brně prostě musí být české červené peklo,“ burcuje české příznivce španělský kouč národního týmu Xavier Sabaté.

Když měli diváci naposledy vytvořit červené peklo, uvařili v něm loni v evropské kvalifikaci Island - tedy jeden z nejlepších týmů planety.

Házenkářům úvodní zápas kvalifikace o mistrovství světa nevyšel, v Rumunsku prohráli o gól

Číst článek

Ještě raději ale Češi vzpomínají na 10 let staré utkání, kdy v baráži o mistrovství světa smazali, taky v Brně, výrazný náskok Srbů a postoupili na šampionát. Od té doby ale na další účast čekají, což si uvědomuje i kapitán národního týmu, brankář Tomáš Mrkva.

„Poslední, dokonce i úspěšná kvalifikace na mistrovství světa byla do Kataru v roce 2014, tuším, že to bylo se Srbskem. Je vidět, že druhý zápas je krásný v tom, že když člověk ten první zápas náhodou nezvládne, tak pořád má šanci v té odvetě doma to otočit. Je to určitě velká výhoda. My se těšíme na to, že po dlouhé době máme možnost odvetu hrát doma, a doufám, že to společně s našimi výbornými fanoušky zvládneme,“ řekla opora německého Kielu.

Tentokrát ztrácejí házenkáři „jen“ jeden gól a v pekelné atmosféře touží zdolat dalšího protivníka. Ochutnat hlasitou kulisu budete moct i v našem vysílání. Utkání, které začne v Brně v 16.30, totiž Radiožurnál Sport nabídne živě, na Radiožurnálu uslyšíte pravidelné vstupy.

František Typovský Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme