Jíchův rekordní počin. Kiel dovedl k triumfu v Lize mistrů a má titul jako hráč i trenér

Filip Jícha dovedl házenkáře Kielu k triumfu v Lize mistrů a jako první muž historie ovládl tuto prestižní soutěž jako hráč i trenér. Německý tým ve finále závěrečného turnaje sezony 2019/20 v Kolíně nad Rýnem porazil 33:28 vysoce favorizovanou Barcelonu.

Kolín nad Rýnem Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér házenkářů Kielu Filip Jícha

Trenér házenkářů Kielu Filip Jícha | Foto: AP/Martin Meissner | Zdroj: ČTK

Kiel vyhrál Ligu mistrů počtvrté v historii a získal prémii 500 000 eur (13 milionů korun). Bývalý nejlepší házenkář světa Jícha, jenž s Kielem evropskou soutěž ovládl v letech 2010 a 2012, si připsal další velký úspěch v krátké trenérské kariéře. Někdejší český reprezentant letos hned v první sezoně v roli hlavního kouče dovedl Kiel k titulu v německé bundeslize.

Vydařená premiérová sezona. Po zisku mistrovského titulu uspěl Jícha i v prestižní anketě

Číst článek

Jíchovi svěřenci postoupili do finále po pondělním semifinálovém dramatu s Veszprémem, který porazili až v prodloužení 36:35. Proti Barceloně byli outsiderem, neboť s devíti tituly rekordman soutěže od loňského září neprohrál soutěžní zápas a v Lize mistrů jeho vítězná série čítala 22 utkání.

Kiel se mohl ve finále opřít o skvělý výkon dánského brankáře Niklase Landina, jenž především v druhém poločase přiváděl hráče Barcelony k zoufalství. Osmi brankami se o vítězství zasloužil Švéd Niclas Ekberg, jenž proměnil šest sedmiček.

V duelu o třetí místo porazili házenkáři Paris Saint-Germain 31:26 loňského finalistu Veszprém.

Závěrečný turnaj Ligy mistrů v házené v Kolíně nad Rýnem:

Finále: Kiel - Barcelona 33:28 (19:16).
O 3. místo: Paris St. Germain - Veszprém 31:26 (14:11).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme