'Jsem rozbitý, jak snad ještě nikdy.' Český ultramaratonec Brunner doběhl v závodě na 246 km druhý

Radek Brunner obsadil druhé místo ve Spartathlonu a o jednu pozici vylepšil svůj vlastní nejlepší český výsledek z loňského ročníku tohoto ultramaratonského závodu. Třiačtyřicetiletý vytrvalec zvládl trasu 246,8 km z Atén do Sparty v čase 22:48:39.

Sparta/Řecko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ultramaratonec Radek Brunner v cíli

Ultramaratonec Radek Brunner v cíli | Foto: www.dlouhybeh.cz

„Asi se mi dneska něco povedlo. Ale vypadá to, že se sem budu muset ještě jednou vrátit, abych se pokusil zkompletovat sbírku. Tenhle závod byl z říše snů,“ uvedl na facebooku Brunner.

Cesta kolem světa za 78 dní. Skot Mark Beaumont objel planetu na kole

Číst článek

Z vítězství se radoval Litevec Aleksandr Sorokin, jenž byl v cíli o tři čtvrtě hodiny dřív než Brunner (22:03:22). Český běžec sváděl zhruba sto kilometrů úspěšný souboj o druhé místo s domácím Řekem Nikolaosem Sideridisem. Svůj loňský čas, jímž obsadil třetí místo, vylepšil Brunner zhruba o hodinu a čtvrt.

„Řecký soupeř mi to nechtěl dát zadarmo a rvali jsme se o každý metr. Dělat si po 235 km trháky? Co to jako je? A jako třešnička ten čas? Pod 23 hodin tu běžela jen ultramaratonská elita - Janis Kuros, Scott Jurek, Ivan Cudin, no a letos Sorokin a nějaký Brunner. Loni jsem doběhl za rozbřesku, letos byla ještě tma jak v pekle. Myslím, že jsem to nezmrvil. Jsem tak rozbitý, jak snad ještě nikdy,“ řekl český vytrvalec.

Spartathlon se koná od roku 1983 a běží se po trati, kudy podle řeckého historika Hérodota v roce 490 př. n. l. běžel z Atén do Sparty muž jménem Feidippidés. Tuto trasu údajně stihl uběhnout za jeden den.  

Traťový rekord drží z roku 1984 časem 20 hodin a 25 minut domácí vytrvalec Kuros, jenž je se čtyřmi vítězstvími také nejúspěšnějším účastníkem Spartathlonu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme