Hamilton za Schumacherovým rekordem vyrazí z druhého místa. Kvalifikaci v Nürburgringu vyhrál Bottas

Kvalifikaci na nedělní Velkou cenu Eifelu formule 1 vyhrál Valtteri Bottas z Mercedesu. V první řadě ho doplní týmový kolega a obhájce titulu Lewis Hamilton, který může 91. vítězstvím v kariéře vyrovnat rekord sedminásobného mistra světa Michaela Schumachera.

Nürburgring Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Valtteri Bottas

Valtteri Bottas | Zdroj: Reuters

Mistrovský Mercedes díky Bottasovi odstartuje z prvního místa i do jedenáctého závodu sezony, před kterým piloti přišli kvůli špatnému počasí o oba páteční tréninky. Okruh, kam se formule 1 vrátila po sedmi letech, si tak vyzkoušeli až v sobotním třetím tréninku.

Fanoušci mají na Nürburgringu zelenou, formuli 1 tam může sledovat až 20 tisíc šťastlivců

Číst článek

Bottas si pro třetí pole position v ročníku dojel časem 1.25,269 a po dva týdny starém triumfu ze Soči bude usilovat o druhé vítězství za sebou a třetí v sezoně. Šestinásobný mistr světa Hamilton, který vede průběžné pořadí šampionátu o 44 bodů právě před Bottasem, na druhé příčce zaostal o 256 tisícin.

Až se třetím místem se musel spokojit Max Verstappen, přestože v závěrečné části kvalifikace dlouho vedl. V posledním kole se ale před něj dostaly oba mercedesy a pilot Red Bullu nakonec na nejrychlejšího Bottase ztratil 293 tisícin sekundy.

Z posledního místa odstartuje Nico Hülkenberg, který jen chvíli před kvalifikací nahradil v týmu Racing Point nemocného Lance Strolla. O příčku lepší byl nejstarší pilot ve startovním poli a mistr světa z roku 2007 Kimi Räikkönen, který v Soči vyrovnal rekord Rubense Barrichella v počtu závodů a v neděli se může 323. startem v pořadí osamostatnit.

Nedělní Velká cena Eifelu, pojmenovaná po vrchovině na západě Německa, odstartuje ve 14.10.

Kvalifikace na Velkou cenu Eifelu formule 1 na Nürburgringu:

1. Bottas (Fin./Mercedes) 1.25,269, 2. Hamilton (Brit./Mercedes) -0,256, 3. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,293, 4. Leclerc (Mon./Ferrari) -0,766, 5. Albon (Thaj./Red Bull) -0,778, 6. Ricciardo (Austr./Renault) -0,954, 7. Ocon (Fr./Renault) -0,973, 8. Norris (Brit./McLaren) -1,189, 9. Pérez (Mex./Racing Point) -1,435, 10. Sainz (Šp./McLaren) -1,440.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme