Lezec Ondra bojuje o účast na olympiádě. Na mistrovství světa je v kombinaci průběžně pátý

Lezci Adamu Ondrovi patří po první části kombinace na mistrovství světa páté místo. Vylezl tři ze čtyř boulderů a v lezení na obtížnost, což je jeho silnější disciplína, může útočit na medaili i postup na olympijské hry v Paříži.

Bern Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Adam Ondra v sobotu na mistrovství světa v Bernu soutěží v kombinaci

Adam Ondra v sobotu na mistrovství světa v Bernu soutěží v kombinaci | Foto: Pavel Mazáč / CNC / Profimedia

Všechny čtyři bouldery zdolali Japonec Tomoa Narasaki a Rakušan Jakob Schubert. Se ziskem 99,7 bodu vede o desetinu Narasaki, ale favoritem na celkový úspěch je spíše Schubert, který je jako mistr světa velmi silný v lezení na obtížnost.

Pro mě je důležité, že oba lezením žijeme, pochvaluje si spolupráci s trenérem Klofáčem lezec Ondra

Číst článek

Ondra do osmičlenného finále postoupil ze šestého místa, takže nastupoval jako třetí. Na úvodním boulderu hodně bojoval, až v poslední minutě se na pátý pokus dostal do horní zóny. Pak postupoval dále a jednou rukou si sáhl na závěrečný chyt, jenže spadl a top nezapsal. Místo necelých 25 bodů jich tak měl jen 9,6.

S dalšími třemi bouldery si ale poradil. Zejména po úspěchu na trojce měl obrovskou radost. Po zohlednění pokusů má v polovině finále 84,1 bodu, průběžně třetí Japonec Sorato Anraku má o devět desetin bodu více. Těsně před Ondrou je ještě Američan Colin Duffy. Tři topy jako lezci od třetího do pátého místa vybojoval Brit Toby Roberts, který však na úvodním boulderu zvládl jen první zónu a má 79,3 bodu.

V obtížnosti je pro každého lezce k dispozici dalších 100 bodů. Za každý chyt těsně pod vrcholem se odečítá po čtyřech bodech, postupně se bodová hodnota chytů snižuje.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme