Mick Schumacher bojuje o šanci ve formuli 1. ‚Ale musí zlepšit výkony v kvalifikacích,‘ říká expert

V této sezoně sice ještě nevyhrál žádný závod, přesto je mezi jezdci jedním z nejsledovanějších. Syn Michaela Schumachera Mick letos bojuje o postup do formule 1 a není bez šance - juniorská formule 2 je totiž letos vzácně vyrovnaná a nikdo v ní významně nedominuje.

Spa-Francorchamps (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mick Schumacher

Mick Schumacher | Foto: Hamad Mohammed | Zdroj: Reuters

Vítězem letošního ročníku formule 2 se může stát kdokoliv z první pětice průběžného bodování. Mick Schumacher po víkendu v belgickém Spa ztrácí ze čtvrtého místa na lídra seriálu a svého týmového kolegu Roberta Schwarzmana 26 bodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mick Schumacher bojuje o šanci ve formuli 1. ‚Ale musí zlepšit výkony v kvalifikacích,‘ říká expert

To je ztráta, která se dá dohnat během jednoho sobotního závodu. A syn sedminásobného šampiona formule 1 podává momentálně asi nejkonzistentnější výkony ze všech.

„V posledních pěti závodech chytl formu, hned třikrát dokázal skončit na pódiu. Ale musí pravidelně porážet kolegu Schwartzmana, protože to je nejlepší srovnání a i on je členem akademie Ferrari,“ vysvětluje motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

K tomu, aby se Schumacher mohl ucházet o formuli 1, by měl skončit co nejvýše, ideálně v první trojce. Musí ale dál podávat vyrovnané výkony a v jedné věci se zlepšit.

Hamilton vyhrál i v Belgii a přibližuje se k Schumacherově rekordu

Číst článek

„Určitě potřebuje zlepšit výkonnost v kvalifikacích, protože ty se mu úplně nedaří a potom startuje okolo pátého místa,“ říká Knoll.

Nepovedené kvalifikace kompenzuje Mick Schumacher výbornými starty, kde je schopný vybojovat třeba i tři pozice. A pomáhá mu i výkonnost jeho vozu a práce týmu Prema.

„Určitě, auto je spolehlivé a díky všem lidem v týmu můžu bojovat o přední příčky v jakýchkoliv podmínek a ve většině závodů,“ prohlásil Mick Schumacher po nedělním závodu v Belgickém Spa.

Na tamním rychlém okruhu tam během víkendu obsadil ve dvou závodech druhé a třetí místo. A může ho těšit, že příští závod bude v italské Monze, která by jeho vozu měla sedět podobně, ne-li ještě lépe.

David Prouza, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme