Mickovi medaile z plaveckého šampionátu znovu unikla. Po sedmém místě nehledal výmluvy

Plavec Jan Micka odjede z mistrovství Evropy v krátkém bazénu bez medaile. Ve finále patnáctistovky skončil v Glasgow sedmý. Český kraulař tak zatím marně čeká, až si zaslouží vyskočit na stupně vítězů.

Glasgow Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný plavec Jan Micka

Zklamaný plavec Jan Micka | Foto: Marcos Brindicci | Zdroj: Reuters

Když nastupoval, slyšel stejný song, jaký hraje v Bostonu po brance hokejisty Davida Pastrňáka. Jenže takový gól to v podání českého kraulaře nebyl, od poloviny závodu na soupeře ztrácel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kraulař Jan Micka skončil na mistrovství Evropy ve finále závodu na 1500 metrů pátý. Více v příspěvku Martina Charváta

„Zhruba po nějakých 700 metrech mi začalo silně docházet a byl jsem úplně vyřízený. Šlapal jsem do toho, ale i z výsledných mezičasů je vidět, že jsem byl pomalejší než včera. Dělal jsem, co jsem mohl, tak snad příště,“ řekl Micka Radiožurnálu.

Český plavec se tu v Glasgow potýká s trávicími problémy, ale o tom po závodě nechtěl slyšet.

„Nechci to na to svádět. Nesvádím to ani na přípravu, ani na zdravotní komplikace, na nic. Před obědem a během oběda jsem se cítil opravdu zle. Měl jsem v sobě tři brufeny, spal jsem a snažil jsem se dát do kupy, ale nevyšlo to,“ uvedl.

Určitě nebudu odjíždět smutná, hodnotí plavkyně Kubová dvě pátá místa z mistrovství Evropy

Číst článek

Podobně jako Simona Kubová ve čtvrtek se přitom jen zklamaně díval na čas potřebný na bronz, který v jeho případě získal Francouz David Aubry.

„Obzvláště je smutné, že to třetí místo bylo hratelné. Mám osobák o vteřinu rychlejší, než byl čas, který stačil na bronz. Mělo to tam padnout,“ líčil zklamaně Micka, který z evropského šampionátu v krátkém bazénu odjede se čtrnáctým a sedmým místem.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme