VIDEO: Extrémní český skokan ladí formu před obhajobou stříbra na MS

Extrémní skokan do vody Michal Navrátil bude od pondělí obhajovat stříbrnou medaili na mistrovství světa. V korejském Kwangdžu má za sebou úvodní trénink na plošině vystavěné na východě města v areálu Univerzity Chosun v místech, kde běžně stojí atleticko-fotbalový stadion místní školy.

Kwangdžu (Jižní Korea) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na mistrovství světa v Koreji bude Česko reprezentovat sedm bazénových plavců. Před dvěma lety v Budapešti měli čeští plavci dvě finálové účasti díky sedmému místu Simony Kubové na 100 metrů znak a osmé příčce Jana Micky na patnáctistovce.

O první českou medaili ze světového šampionátu v plaveckých sportech po 14 letech se v roce 2017 postaral Navrátil, který skončil druhý.

Na cenný kov v extrémních skocích do vody může čtyřiatřicetiletý Čech zaútočit i letos. Sezónu Světové série sice začal devátým místem, ale postupně se dostal až na stupně vítězů. Průběžně mu patří čtvrté místo v hodnocení seriálu.

Jeho specialitou jsou skoky ze stoje na rukou, na které se postaví na hraně odrazové desky 27 metrů nad bazénem a z nich se pak odrazí k saltům a vrutům.

Favoritem šampionátu v extrémních skocích do vody bude Brit Gary Hunt, který vyhrál závod SP i tři ze čtyř podniků série Cliff Diving.

Extrémní skoky do vody jsou v Koreji naplánované na 22. až 24. července. Mistrovství světa zahájí soutěže v synchronizovaném plavání, dálkovém plavání, skocích do vody a vodním pólu. Bazénové plavání začne v neděli 21. července.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme