Kanoista Martin Fuksa má z mistrovství světa další bronz, dojel si pro něj na kilometrové trati

Kanoista Martin Fuksa získal na mistrovství světa v Halifaxu druhý bronz. Díky silnému závěru obsadil třetí místo na kilometru a doplní do sbírky dvanáctou světovou medaili. Předčili ho vítězný Rumun Catalin Chirila a olympijský vítěz Isaquias Queiroz z Brazílie.

Halifax (Kanada) (Aktualizováno: 19:02 7. 8. 2022) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanoista Martin Fuksa

Kanoista Martin Fuksa | Zdroj: Reuters

Fuksa, který letos na kilometru vyhrál oba závody Světového poháru, ve finále vyčkával. Většinu trati se pohyboval kolem pátého až šestého místa, ale čelo závodu měl na dohled.

V závěru se protlačil na bronzovou pozici o 59 setin před Francouze Adriena Barta. Od vítězného Chirily ho dělily necelé dvě sekundy.

„Musím odjíždět spokojený, protože dvě medaile jsou cíl, který jsem si chtěl splnit. Samozřejmě jsem chtěl být na stupních trochu výš, ale ne ve formě, ale s čím jsem se tady potýkal, tak je to skvělé a jsem za ty dvě medaile rád,“ sdělil spokojený Fuksa Radiožurnálu.

Po sobotním úspěchu na pětistovce Fuksa i ve své druhé disciplíně na tomto MS získal medaili. Společně s titulem kajakáře Josefa Dostála na 500 metrů je to třetí český cenný kov na šampionátu v Kanadě.

wei, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme