Jezdci MotoGP si nahradili zrušené závody počítačovou hrou, virtuální závod vyhrál Álex Márquez

Španělský mistr světa Moto2 Álex Márquez ovládl virtuální závod silničních motocyklů, který během pandemie koronaviru nahradil dění na okruzích. V počítačové hře MotoGP za sebou nováček v královské třídě šampionátu nechal o sedm sekund Itala Francesca Bagnaiu, třetí na okruhu v Mugellu dojel Maverick Viňales, i když krátce po startu havaroval.

Mugello (Itálie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Álex Márquéz.

Álex Márquéz. | Foto: Lai Seng Sin | Zdroj: Reuters

MotoGP spustila virtuální závody týden po formuli 1, fanoušci je mohli sledovat například na kanálu YouTube. Původně se měl na dálku se soupeři ze seriálu mistrovství světa utkat i slavný Ital Valentino Rossi, nakonec se ale ve virtuálním Mugellu neobjevil.

Velká cena Kataru silničních motocyklů bude bez kategorie MotoGP, může za to epidemie koronaviru

Číst článek

Ve videohře nastoupilo na start deset jezdců, závod na šest kol trval necelých 11 minut. Mistr světa královské třídy MotoGP Marc Márquez skončil na pátém místě.

Ve skutečném MS začali jezdci v nižších třídách Moto2 a Moto3 včetně Filipa Salače podle plánu 8. března v Kataru, ale další závody pak byly odloženy. MotoGP na start sezony čeká a ještě dlouho zřejmě bude; zatím posledním odvolaným závodem byl Jerez, plánovaný na 3. května.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme