Úřadující mistr světa formule 1 Hamilton pomůže Austrálii v boji s požáry 500 tisíci dolarů

Mistr světa formule 1 Lewis Hamilton se zařadil k osobnostem, jež přislíbily výraznou finanční částkou pomoci Austrálii v boji s lesními požáry. Britský pilot na twitteru oznámil, že „zvířata, hasiče a dobrovolné pomocníky“ podpoří 500 tisíci dolarů (11,36 milionu korun).

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lewis Hamilton může už v Austinu získat pátý titul mistra světa

Lewis Hamilton | Foto: Mike Segar | Zdroj: Reuters

„Láme mi srdce, když vidím, jak zničující jsou australské požáry pro lidi a zvířata. Má láska ke zvířatům je dobře známá a truchlím pro bezbranné tvory, kteří dosud zahynuli, čímž se některé druhy dostaly na pokraj vyhynutí,“ uvedl Hamilton, jenž je veganem.

Při rozsáhlých požárech v Austrálii od konce září zahynulo 26 lidí a podle odhadů až 1,25 miliardy zvířat. V příštích dnech se v postižených státech Nový Jižní Wales a Viktoria očekává další vlna veder.

Před Hamiltonem, jenž právě v Austrálii zahájí 15. března obhajobu mistrovského titulu F1, už přislíbily zemi finanční pomoc mnohé osobnosti ze světa sportu.

Například tenisté v čele s hvězdami Rogerem Federerem, Rafaelem Nadalem či Serenou Williamsovou před blížícím se Australian Open sehrají v Melbourne exhibici, jejíž výtěžek půjde na pomoc postiženým oblastem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme