Basketbalisté Francie otočili na mistrovství světa zápas proti Austrálii a obhájili bronzové medaile

Ještě po třech čtvrtinách Australští basketbalisté v zápase o třetí místo nad Francií vedli, závěr utkání ale nezvládli, a tak se z bronzových medailí z mistrovství světa radují Francouzi. Reprezentanti země galského kohouta vyhráli 67:59

Peking (Aktualizováno: 11:48 15. 9. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evan Fournier během utkání proti Austrálii.

Evan Fournier během utkání proti Austrálii. | Foto: Kim Kyung-Hoon | Zdroj: Reuters

Australané měli v první polovině utkání, ve kterém vládly především obě obrany, navrch a po první čtvrtině drželi pětibodový náskok. Do šaten šli hráči v poločase nakonec za stavu 30:21 pro Austrálii.

Ukázali jsme světu, jak dobrý basketbal můžeme hrát, řekl po zápasu se Srbskem trenér Ginzburg

Číst článek

Francouzi se ve druhé půli zlepšili a začali pomalu z australského náskoku kousek po kousku ukrajovat. Po třetí čtvrtině už vedli Australané jen o čtyři body a hned zkraje poslední části se Francouzi poprvé v utkání dostali do vedení.

Poslední desetiminutovka nabídla nejdramatičtější podívanou zápasu. Australané rychle vyrovnali a následně znovu vedli, Andrew Alibicy pak ale trojkou znovu strhnul vedení na stranu Francie, které už jeho tým udržel a nakonec vyhrál 67:59.

Francouzi tak obhájili bronzové medaile z posledního šampionátu v roce 2014. Naopak Australané se medaile znovu nedočkali, čtvrté místo je ale i tak jejich nejlepším výsledkem na mistrovství světa v historii.

Mistrovství světa basketbalistů v Číně:
O 3. místo (Peking):
Francie - Austrálie 67:59 (11:16, 21:30, 42:46)
Nejvíce bodů: De Colo 19, Fournier 16, Albicy, Batum oba 9 - Ingles 17, Mills 15, Kay 9. Fauly: 17:20. Trestné hody: 13/8 - 9/5. Trojky: 9:4. Doskoky: 38:36.

14:00 finále: Španělsko - Argentina.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme