Adetokunbo vytvořil 54 body individuální rekord sezony NBA. Milwaukee ale i tak nestačilo na Indianu

Basketbalisté Milwaukee v NBA prohráli na palubovce Indiany 124:126, přestože jejich hvězda Janis Adetokunbo vytvořila 54 nastřílenými body rekord sezony. Pro Bucks, kterým chyběla druhá hlavní hvězda Damian Lillard, to byla třetí porážka v sezoně. Indiana se třetí výhrou v řadě dostala před Milwaukee na třetí místo Východní konference. Těsnou výhru uhrála i Atlanta, která zásluhou 41 bodů Trae Younga udolala Orlando 120:119.

Los Angeles Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bruce Brown a Janis Adetokundo bojují o míč

Bruce Brown a Janis Adetokundo bojují o míč | Foto: Trevor Ruszkowski-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

Adetokunbo byl v minulém utkání přísně vyloučen a naštvání využil k motivaci předvést dobrý výkon. Jenže vstup do zápasu se Milwaukee nepovedl a už v první čtvrtině Indiana vedla 30:12. Ve druhé čtvrtině to Adetokunbo vzal na sebe a 18 body nastartoval tým k obratu. Ve třetí čtvrtině dal dokonce 20 bodů a Bucks vedli o 10 bodů.

Jenže v posledních pěti minutách už ho Pacers dokázali ubránit a nedovolit mu ani bod a sami otočili skóre šňůrou 18:4. Adetokunbo zůstal jediný bod za svým osobním rekordem a tři body za rekordem klubu, který drží Michael Redd.

„Museli jsme se vyrovnat s hráčem, který byl dnes extrémně ve formě. Ale i my zakončovali velmi dobře. V závěru jsem trochu zariskovali v obraně a vytvořili tam chaos, aby nám Janis nedal přes 60 bodů. A naštěstí nám to přineslo výhru,“ řekl trenér Indiany Rick Carlisle. Tyrese Haliburton pomohl Indianě 29 body a 10 asistencemi, Bennedict Mathurin měl 26 bodů a 11 doskoků a Myles Turner 21 bodů.Celkem si Pacers pomohli 20 trojkami.

Silný závěr Atlanty

Hráči Atlanty s Orlandem promovali NBA v Mexiku a nabídli divákům napínavou podívanou. Magic ještě osm minut před koncem vedli o 11 bodů, ale Atlanta se dokázala vrátit do hry a minutu před koncem srovnat.

Franz Wagner pak sice vrátil Orlandu vedení, ale 30 vteřin před koncem trefil trojku Dejounte Murray a ta rozhodla o výhře Hawks. Na druhé straně totiž šanci na obrat nevyužil Paulo Banchero, autor 17 bodů. Nejlepším střelcem Magic byl s 21 body Jalen Suggs. Hned sedm hráčů mělo dvouciferný počet bodů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme