Atlanta je po výhře nad Knicks ve druhém kole play-off NBA, postup slaví i Philadelphia a Utah

Basketbalisté Atlanty zvládli pátý zápas v newyorské Madison Square Garden a po výhře 103:89 nad Knicks postoupili do druhého kola play off NBA. Za vítězstvím je táhl s 36 body a devíti asistencemi Trae Young. Dál jdou i Philadelphia a Utah. Dallas vyhrál v Los Angeles nad Clippers 105:100 a v sérii vede 3:2.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisté Atlanty zvítězili nad LA Clippers a slaví postup do druhého kola play-off NBA

Basketbalisté Atlanty zvítězili nad LA Clippers a slaví postup do druhého kola play-off NBA | Zdroj: Reuters

Atlanta se v zápase dostala do vedení až o 19 bodů a udržela domácí na 38 procentech úspěšnosti střelby z pole. Kromě Younga se 15 body blýskl De’Andre Hunter a 14 bodů a 15 doskoků přidal pivot Clint Capela. Atlanta protočila jen devět hráčů, z toho Louis Williams a Onyeka Okongwu neodehráli ani sedm minut.

Harden poslal triple doublem Brooklyn do čtvrtfinále NBA, nad Lakers visí hrozba vyřazení

Číst článek

Knicks hráli první play off od roku 2013, kdy vypadli ve druhém kole. Nestačil jim zlepšený výkon Juliuse Randlea, jenž si připsal 23 bodů a 13 doskočených míčů. Oceněný hráč s největším zlepšením oproti minulému ročníku má za sebou nevydařenou sérii, v níž trefil pouze 28 z 94 střel.

„Je pro mě těžké teď zpracovat, jak se věci vyvinuly a jak série skončila. Vrátíme se,“ řekl Randle novinářům.

Atlanta vyřadila NY Knicks a postupuje do druhého kola play-off NBA:

Atlanta se ve druhém kole vyřazovacích bojů střetne s favorizovanou Philadelphií, která v pátém duelu přehrála Washington 129:112 i bez Joela Embiida.

Ten se v minulém utkání zranil a pouze z lavičky sledoval, jak Sixers táhne za postupem svým kariérním maximem v play off 30 body Seth Curry.

Třetí triple double v play off v kariéře si připsal Ben Simmons, jenž nasbíral 19 bodů, 10 doskoků a 11 finálních přihrávek. Tobias Harris přidal 28 bodů, devět doskočených míčů, šest asistencí a rovněž tři získané míče. Wizards nestačilo ani 32 bodů Bradleyho Beala či 24 bodů, 10 asistencí a osm doskoků Russella Westbrooka.

„Nikdo od nás nečekal, že budeme hrát pět zápasů v play off. Já věřil, že bychom jich mohli zvládnout sedm,“ řekl Beal.

Utah ukončil čekání

Do druhého kola se po třech letech podívá také nasazená jednička Západní konference Utah, který v pátém duelu zdolal Memphis 126:110. Sérii ovládl 4:1 a vyzve lepšího z dvojice Clippers - Dallas.

K postupové výhře Jazz dovedl Donovan Mitchell s 30 body a 10 asistencemi. Utah vedl až o 35 bodů, ani jednou neprohrával a hosty přeskákal 51:39.

Krok od postupu je Dallas, jenž na palubovce Clippers potvrdil trend série, v níž dosud vyhrávaly pouze hostující celky.

Zazářil Luka Dončič s 42 body, 14 asistencemi a osmi doskoky, 20 bodů a osm doskočených míčů nastřádal Tim Hardaway Jr. Mavericks ve čtvrté části vedli až o 10 bodů, celkem v utkání až o 16, Clippers se však v poslední minutě dostali na dostřel jednoho bodu.

Luka Dončič a jeho 42 bodů proti LA Clippers:

Na víc už však nestačili. Střelecky táhl tým Paul George s 23 body, po 20 bodech přidali Kawhi Leonard a Reggie Jackson, jenž proměnil šest trojek z 12 pokusů.

Play off NBA - 1. kolo:

Východní konference - 5. zápasy:

Philadelphia - Washington 129:112 (konečný stav série 4:1)

New York - Atlanta 89:103 (konečný stav série 1:4).

Západní konference - 5. zápasy:

Utah - Memphis 126:110 (konečný stav série 4:1)

Clippers - Dallas 100:105 (stav série 2:3).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme