Chicago tlačilo Golden State, nakonec padlo. Satoranský si připsal po třech bodech a asistencích

Basketbalisté Chicaga nevyužili dobrou šanci na premiérové vítězství v sezoně NBA a po nezvládnuté koncovce prohráli doma s Golden State 128:129 trojkou sekundu před koncem. Český reprezentant Tomáš Satoranský v dresu Bulls odehrál 23 minut a zaznamenal tři body, doskok a tři asistence.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Wendell Carter a Tomáš Satoranský

Wendell Carter a Tomáš Satoranský | Foto: Chris Sweda | Zdroj: Reuters

Chicago zůstává po třech zápasech bez výhry. Proti Warriors přitom vedli Bulls téměř celý druhý poločas až o deset bodů.

Satoranský po návratu: Cítil jsem se po devítidenní absenci docela dobře, ale je to opět těžká porážka

Číst článek

A ještě 50 sekund před koncem drželi pětibodový náskok. Pak ale dal Stephen Curry koš s faulem a Kevon Looney srovnal po útočném doskoku. Chicagu ještě vrátil vedení Zach LaVine, ale Damion Lee trojkou zařídil hostům první výhru v sezoně.

„Damion to zvládl skvěle. Byl na to připravený. Dnes se mu dařilo a má velkou zásluhu na první výhře,“ pochválil spoluhráče Curry, o němž se předpokládalo, že bude mít poslední střelu. Nebo Andrew Wiggins. Varianta s Leem byla nečekaná.

Satoranský nebyl tolik vidět. Na začátku čtvrté čtvrtiny proměnil nájezd i s faulem a zvýšil na 100:93.

Satoranského akce

Pak už se do akcí příliš nedostával a v koncovce měl na starosti hlavně obranu. Při rozhodující střele se přes dobrou clonu stačil dostat k Leemu, ale ten i přes Satoranského nataženou ruku zamířil přesně. Ještě se pak český rozehrávač snažil v poslední sekundě zachránit výhru střelou z vlastní poloviny hřiště, ale minul.

„Odvedli jsme dobrou práci v tom, abychom jim plán překazili. Poslední akce měla být na Curryho. Sato skákal, aby zamezil přihrávce právě na Curryho. V tu chvíli jeho hráč odběhl. Pak mu chyběl krůček, aby ho stihl ještě lépe. Přesto se tam přes clonu dostal a střelu mu ztížil. Je třeba ocenit soupeře, že to zahrál dobře,“ řekl trenér Chicaga Billy Donovan.

Curry nastřílel 36 bodů a stal se teprve třetím hráčem v historii, který dal v NBA 2500 trojek po Rayi Allenovi (2973) a Reggiem Millerovi (2560). Za Chicago měl nejvíce bodů LaVine (33), na dvacet a víc se dostali i Lauri Markkanen, Wendell Carter a Coby White.

Výsledky NBA:
Charlotte - Brooklyn 106:104, Chicago - Golden State 128:129 (za domácí Satoranský 3 body, 3 asistence a 1 doskok), Cleveland - Philadelphia 118:94, Indiana - Boston 108:107, LA Clippers - Dallas 73:124, LA Lakers - Minnesota 127:91, New Orleans - San Antonio 98:95, New York - Milwaukee 130:110, Sacramento - Phoenix 100:116, Washington - Orlando 113:120.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme