Česko 4:0 Rakousko

Ve Starém Městě vrcholí přípravy na tradiční motocyklové závody. Jezdce budou chránit tisíce pytlů

Ulicemi Starého Města se o prvním květnovém víkendu 2024 budou řítit rychlostmi přesahujícími 250 kilometrů v hodině závodníci na motocyklech.

Uherské Hradiště Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slovácký okruh 2024, motocyklové závody, přípravy, ochranné bariéry

Slovácký okruh 2024, motocyklové závody, přípravy, ochranné bariéry | Foto: Michal Sladký | Zdroj: Český rozhlas

O víkendu 4. až 5. května se ve Starém Městě na Uherskohradišťsku pojede jubilejní 20. ročník motocyklových závodů Slovácký okruh s podtitulem O cenu Milana Šobáně. V 19 kategoriích se představí zhruba dvě stovky jezdců.

Přehrát

00:00 / 00:00

Staré Město se chystá na tradiční motocyklové závody. Jezdce budou chránit tisíce pytlů

Trať závodu měří přes 4 kilometry. Jede se na běžných silnicích, na kterých pořadatelé už přibližně zhruba měsíc připravují podmínky pro bezpečnost jezdců i diváků.

Především musí rozmístit tisíce pytlů, které mají při případných pádech ochránit jezdce před srážkou s tvrdou překážkou.

Jak uvedl organizátor akce Bronislav Huňka, zajištěna musí být každá i sebemenší možná překážka a před závody musí být rozmístěno na 2500 pytlů a 600 bagů.

Michal Sladký, Růžena Vorlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme