O medaili jsme bojovaly víc než soupeř. Příště chci zlato, říká Hejková po zisku bronzu v Eurolize

Ženský basketbalový tým USK Praha slaví euroligový bronz. V souboji o něj totiž přehrál domácí Mersin 95:67. Oproti prohře v pátečním semifinále s Villenueve hráčky USK působily podle trenérky Natálie Hejkové úplně odlišným dojmem.

Mersin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalisty USK Praha dosáhly v Eurolize na bronzovou medaili

Basketbalisty USK Praha dosáhly v Eurolize na bronzovou medaili | Zdroj: Profimedia

„Projev byl úplně jiný. Sebevědomý, agresivní a tak musí náš tým hrát. Soupeř to proti nám měl těžké, protože se nám střídaly střelkyně za tři body. Hrály jsme tak jako celou sezonu,“ pochvalovala si trenérka USK Praha Natália Hejková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si Natálii Hejkovou a Terezu Vyoralovou po zisku bronzových medailí v Eurolize

Pražanky tak odsoudily Mersin k tomu, co loni samy zažily, když jako pořadatel Final Four v Praze taky braly jen čtvrté místo. 

„Určitě jsme o bronz bojovaly víc než soupeř. Přišlo mi, že hala byla poloprázdná a také že některé jejich hvězdy začaly v průběhu zápasu chodit uražené, že nevyhrávají,“ hodnotila pro Radiožurnál Sport šéfka střídačky českého celku.

Poctivá obrana

Nedělní výkon USK vybízí k porovnání i s pátečním představením Pražanek v semifinále. V něm totiž byly proti Villeneuve favoritem. 

„Kdybychom šly do pátečního zápasu s nastavením jako nyní, tak nemůžeme prohrát. Proti Mersinu jsme neskutečně makaly. Vítězství nám zařídila především naše defenziva,“ chválila rozehrávačka Tereza Vyoralová obranu.

Basketbalistky USK Praha slaví po pěti letech evropský bronz, turecký Mersin porazily o téměř třicet bodů

Číst článek

Sama si zaslouží pochvalu za útok. Jako náhradnice dala v obou zápasech po 13 bodech. Ještě víc zářila hvězda ze základu Francouzka Valériane Ayayiová, ta se pokaždé dostala přes dvacet bodů. 

„Terka hrála to, co od ní čekáme. Ayayi vždy když máme těžké zápasy, tak zabere. Ale kdyby mi někdo před týdnem řekl, že Ayayi bude hrát, tak mu řeknu, že se zbláznil. Diagnóza s natrhnutým vazem v koleni byla hrozná,“ prozradila trenérka Hejková.

Zkušená trenérka přesně před týdnem oslavila 70. narozeniny. Ale s trénováním nekončí. 

„Před dvěmi měsíci přišlo rozhodnutí, že ještě sezonu dám. Teď jsme si gratulovaly k medailím, ale příští sezonu potřebujeme ještě vyhrát,“ vyhlíží další ročník Euroligy trenérka Natália Hejková, která dovedla USK Praha ke druhému bronzu za posledních pět let. Titul vyhrálo turecké Fenerbahce.

Petr Tomášek, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme