Zlatí Perušič a Schweiner. Beachvolejbalisté ovládli mistrovství světa a mají ‚letenky‘ na olympiádu

Ondřej Perušič s Davidem Schweinerem se v Mexiku stali mistry světa a postarali se o největší úspěch českého plážového volejbalu. Ve finále v Tlaxcale zdolali švédskou dvojici David Ahman a Jonatan Hellvig 21:15, 17:21, 15:13 a oplatili jim loňskou porážku z duelu o evropské zlato. Díky triumfu Češi zároveň vybojovali místo na olympijských hrách v Paříži.

Aktualizováno Tlaxcala (Mexiko) (Aktualizováno: 0:26 16. 10. 2023) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beachvolejbalisté Ondřej Perušič a David Schweiner se stali mistry světa

Ondřej Perušič a David Schweiner jsou mistry světa | Foto: Fernando Llano | Zdroj: Profimedia

V prvním setu Češi pětibodovou šňůrou obrátili skóre z 4:5 na 9:5 a vedení i díky dvěma esům s přehledem udrželi až do konce. Ve druhé sadě se Švédové zlepšili a od začátku drželi těsný náskok. České jedničky několikrát nevyužily možnost srovnat skóre a nakonec set ztratily.

Beachvolejbalisté Perušič se Schweinerem v Paříži otočili stav finále Pro Tour a slaví druhý letošní titul

Číst článek

V tie-breaku čeští hráči i díky esu a dvěma Schweinerovým blokům odskočili na 12:6. Nasazené dvojky a dvojnásobní mistři Evropy se dotáhli na rozdíl jediného bodu, ale pražští beachvolejbalisté už těsný náskok udrželi.

Švédské mladíky porazili potřetí z pěti zápasů a po triumfu na Pro Tour Elite v Paříži ovládli druhý turnaj za sebou.

Ve skupině přitom Perušič se Schweinerem vyhráli jen jeden ze tří zápasů a museli se strachovat o postup. V play off se ale výrazně zlepšili, ve čtvrtfinále vyřadili i obhájce titulu a světové jedničky Anderse Mola a Christiana Söruma z Norska. V pěti vyřazovacích duelech ztratili svěřenci italského trenéra Andrey Tomatise pouze dva sety.

Dosud nejlepším českým výsledkem na MS byl bronz Evy Celbové a Soni Dosoudilové z roku 2001. Mužským maximem bylo sedmnácté místo, které dvakrát obsadili i Perušič se Schweinerem.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme