Na mistrovství světa v plavání odjede sedm Čechů. Apostalon se nominovala ze Spojených států

Plavkyně Anika Apostalon rozšířila na poslední chvíli český tým pro mistrovství světa. Na vlastním nominačním závodě ve Spojených státech amerických, kde dlouhodobě žije, splnila v Bloomingtonu o jedinou setinu limit českého svazu na trati 50 metrů volný způsob. Na červencový šampionát v korejském Kwangdžu se kvalifikovala časem 25,41 sekundy z nedělního finále. Přidá se k šestici plavců, kteří limity na tento šampionát splnili již dříve.

Bloomington Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anika Apostalon

Anika Apostalon | Foto: Beáta Mašková

Ostatní reprezentanti měli poslední možnost kvalifikovat se na víkendové Velké ceně Pardubic. Počet limitářů ale nikdo nerozšířil, a to i přesto, že předseda Českého svazu plaveckých sportů Petr Ryška odhadoval před touto akcí počet reprezentantů na osm až deset.

Mezi dalšími adepty na splnění limitů padla jména Filipa Chrápavého, Lucie Svěcené nebo Kristýny Horské. Těm se ale nakonec nepodařilo se do Koreji nominovat.

Limit pouze zopakovali Jan Micka na patnáctistovce, Simona Kubová na znakařské padesátce a Barbora Seemanová na 200 metrech volným způsobem.

Devatenáctiletá kraulařka na této trati zlepšila svůj vlastní český rekord, když čtyři bazény uplavala za 1:57,40. Dalších 12 setin ji dělilo od limitu pro účast na olympijských hrách v Tokiu. Na tuto akci mají Micka a Kubová již limit splněný.

Kromě nich podmínky pro start v Koreji již dříve splnili ještě Tomáš Franta, Barbora Závadová a Petra Weber (za svobodna Chocová).

anj, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme