Kraulař Micka se do finále v Kwangdžu na 1500 metrů nepodívá. Obsadil desáté místo

Český plavec Jan Micka obsadil na mistrovství světa v korejském Kwangdžu v rozplavbách na 1500 m volný způsob desáté místo v čase 14:59,05 a do nedělního finále nepostoupil. Také znakař Tomáš Franta na padesátce a Anika Apostalon v nejkratším kraulařském sprintu skončili už v dopoledních rozplavbách.

Kwangdžu Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zklamaný plavec Jan Micka

Zklamaný plavec Jan Micka | Foto: Marcos Brindicci | Zdroj: Reuters

Čtyřiadvacetiletý Micka si v sobotu zapsal desátý čas stejně jako na osmistovce, ale ve své hlavní disciplíně měl vyšší ambice. Po osmých místech na předchozím mistrovství světa v Budapešti i na loňském evropském šampionátu a hlavně po letošním českém rekordu ve Stockholmu mohl pomýšlet na finále. Za svým maximem však zaostal o více než deset sekund a od poslední postupové příčky ho dělily čtyři sekundy. Nejrychlejší čas 14:45,80 zaplaval italský olympijský vítěz Gregorio Paltrinieri.

„Od té druhé stovky to bylo pomalé. Kdybych jel na úrovni svého osobáku, tak jdu z pátého místa úplně s přehledem. Bohužel to nevyšlo,“ řekl Micka pro Radiožurnál.

Čínský plavec měl rozbít před rozhodčími své vzorky kladivem, přesto závodí dál. ,Štve mě to,‘ říká Micka

Číst článek

Apostalon se v rozplavbě na 50 volný způsob přiblížila časem 25,30 na dvě setiny svému loňskému osobnímu rekordu, ale stačilo to jen na 24. místo. Nejrychlejší byla švédská světová rekordmanka Sarah Sjöströmová, sedminásobná mistryně světa, která na své první zlato v Kwandgdžu zatím stále čeká.

Franta zakončil své účinkování na šampionátu 31. místem v závodě na 50 m znak v čase 25,69. Nejlepším výsledkem pro něj v Koreji zůstává 20. příčka a český rekord na dvojnásobné trati. Poslední českou nadějí je Barbora Závadová, která se v neděli představí v dlouhé polohovce.

mch, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme