Nová hvězda amerického plavání na obzoru. Malý ‚Superman‘ překonal letitý rekord Michaela Phelpse

Clark Kent Apuada je desetiletý americký chlapec, který se už teď dokázal zapsat do dějin plavání. Překonal totiž přes dvě dekády starý rekord svého krajana Michaela Phelpse v kategorii do deseti let na trati 100 metrů motýlek. I proto se k němu jeho přezdívka Superman víc než hodí.

Los Angeles Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Clark Kent Apuada

Clark Kent Apuada | Zdroj: Facebook

Clark Kent, který začal závodně plavat ve svých šesti letech, zastavil stopky na čase 1:09.38. Podařilo se mu tak překonat rekord držitele 23 olympijských medailí o celou jednu sekundu. 

„Doufal jsem, že se mi to podaří. Když budu myslet pozitivně, tak se takové věci můžou stát,“ řekl po svém rekordním výkonu 'Superman'.

Podle jeho trenéra se už Clark plně soustředí na olympiádu v roce 2024, kterou bude hostit Paříž. V době jejího konání mu bude 16 let. Michael Phelps startoval na své první olympiádě v 15 letech a skončil na trati 200 metrů motýlek na pátém místě.

„Tenhle rekord mě motivoval k tomu, abych nepřestával plavat. Teď se budu snažit, abych se dostal na co nejvyšší úroveň,“ popisuje nový rekordman.

Nového talentu si povšiml i sám bývalý rekordman Phelps, který na svém twitterovém účtu Clarkovi poblahopřál.

bor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme