Velké vítězství Francouzů nad Novým Zélandem se slavilo v celé Paříži. Na stadionu i ve fanzónách

Mistrovství světa v ragby začalo výhrou domácí francouzské reprezentace nad Novým Zélandem 27:13. A nesledoval ji pozdě večer jenom nabitý stadion Stade de France. Tisíce lidí zamířily také k obřím obrazovkám do fanzóny na pařížském náměstí Svornosti, které se začalo plnit už odpoledne.

Paříž Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzi pojali slavnostní zzahájení mistrovství světa v ragby ve velkém stylu

Francouzi pojali slavnostní zzahájení mistrovství světa v ragby ve velkém stylu | Foto: Themba Hadebe | Zdroj: ČTK / AP

Francouzi pojali úvod šampionátu jako velkou show. Na pódium se při slavnostním zahájení střídali DJ, vystoupení gymnastů nebo maorské tance. Nad pařížským náměstí Svornosti proletěly také stíhačky, které vytvořily francouzskou vlajku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak to vypadalo ve fanzóně v Paříži před úvodním zápasem MS v ragby mezi Francií a Novým Zélandem

Ve fanzóně bylo vidět kromě francouzských příznivců také hodně novozélandských fanoušků. Tým Nového Zélandu je totiž globální značka a hodně Novozélanďanů žije v Evropě. 

„Jsem Harry z východního pobřeží Severního ostrova. Teď žiju v Londýně, ale jsem dlouholetým fanouškem All Blacks a proto jsem neváhal přijet na mistrovství světa. Na sobě mám dres, protože jsem sakra hrdý na svoji zem. Mám rád tuhle hru, miluju tu atmosféru a jsem přesvědčený, že tady zažiju zatraceně dobrou zábavu,“ říkal fanoušek Nového Zélandu.

„Jsem tady na jednu noc, odskočili jsme si sem s rodinou z dovolené kvůli tomuhle zápasu a hned se vracíme do Londýna. Já jsem Tom, jsem z Nového Zélandu, moje žena je ale Angličanka a tady můj syn se narodil v Anglii. Ale fandí All Blacks. Pro nás jsou vším, symbolizují naši zemi,“ vysvětluje fanoušek Tom.

Na náměstí Svornosti se po zápase slavilo, protože Francie porazila Nový Zéland 27:13.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme