VIDEO: Alonso skončil na Dakaru v kotrmelcích. Přesto etapu s rozbitým vozem dokončil

Dvojnásobný šampion formule 1 se momentálně pere s neúprosnou pouští v Saudské Arábii v závodě Rallye Daker. V 10. etapě dakarské rallye měl však nehodu při které otočil svůj vůz dvakrát na střechu, ale i s poničeným vozidlem nakonec dojel do cíle.

Šubajtá Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Osmatřicetiletý Alonso se svým spolujezdcem Marcem Comem najeli ve vysoké rychlosti na písečnou dunu a pak už se mohli jen modlit, aby jejich neovladatelný stroj dopadl co možná nejšetrněji zpátky na zem.

Prokop si na Dakaru polepšil. Ve zkrácené 10. etapě předjel šampiona formule 1 Alonsa

Číst článek

To se také stalo, ale ještě před dopadem se auto dvakrát otočilo přes střechu a přišlo o čelní sklo. Otřesení závodníci se ale po pár chvílích sebrali a k údivu všech přihlížejících fanoušků pokračovali v etapě a to i bez čelního skla.

Původně měli závodníci v maratonské etapě, po které nebudou mít k dispozici pomoc mechaniků, absolvovat 534 měřených kilometrů. Pořadatelé ale etapu po 223. měřených kilometrech ukončili.

Z českých zástupců se nejlépe vedlo Martinu Prokopovi, který se v celkovém pořadí posunul na třináctou příčku. Španěl Alonso vyhrál v letech 2005 a 2006 seriál mistrovství světa formule 1. Kariéru ukončil po 17 letech v roce 2018.

Alonso po 10. etapě uklidnil své fanoušky, že je v pořádku a těší se na další etapu:

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme