Maného přestupová sága je u konce. Senegalský záložník odchází z Liverpoolu do Bayernu Mnichov

Fotbalový útočník Sadio Mané definitivně přestoupil z Liverpoolu do Bayernu Mnichov. Kluby o transferu informovaly na svých webech. Třicetiletý Senegalec uzavřel s úřadujícím německým mistrem tříletou smlouvu.

Mnichov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sadio Mané

Sadio Mané | Zdroj: Reuters

„Mám radost, že jsem konečně v Bayernu. Hodně jsme se bavili, z tohoto skvělého klubu jsem cítil od samého začátku velký zájem, takže jsem neměl žádné pochybnosti. Nastal správný čas na tuhle výzvu. Chci toho s Bayernem hodně dokázat, i v Evropě,“ uvedl Mané.

Fanoušci Senegalu oslňovali Salaha i další hráče laserem. Egypt prohrál penaltový rozstřel a stěžuje si

Číst článek

Podle magazínu Kicker zaplatí Mnichované za Maného 32 milionů eur (791 milionů korun) plus dalších až devět milionů eur na bonusech.

V útoku německého šampiona posledních 10 sezon nahradí polského kanonýra Roberta Lewandowského, který se rozhodl odejít.

Úspěchy napříč soutěžemi

Za Liverpool od roku 2016 odehrál Mané 269 soutěžních zápasů a dal 120 gólů. S týmem vyhrál anglickou ligu, pohár i Ligu mistrů a světový šampionát klubů. Předtím nastupoval za Southampton, Salcburk a Mety.

Pro Bayern je Mané třetí letní posilou po záložníkovi Ryanu Gravenberchovi a obránci Núsaíru Mázrávím z Ajaxu Amsterodam.

Liverpool už si za něj zajistil náhradu, uruguayský útočník Darwin Núňez přijde na Anfield z Benfiky za 75 milionů eur (přes 1,8 miliardy korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme