‚Adrenalin do poslední vteřiny.‘ Šipkaři rozehráli na dálku Premier League, podržela je i technika

Deset míst v Česku propojili díky webkamerám a internetu organizátoři české obdoby šipkové Premier League. Divákům u obrazovek tak nabídli v těchto dnech věc nevídanou – přímý přenos právě konané události ze světa sportu. A stejně jako sledující, ani šipkaři nemuseli opustit domov.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šipky, ilustrační foto

Šipky, ilustrační foto | Foto: Lee Smith | Zdroj: Reuters

„Bylo to super. Myslel jsem, že budu víc nervózní, ale padalo to celkem dobře,“ těšilo Daniela Barbořáka, jednoho z pěti vítězů prvního večera nově vzniklé Tipsport Premier League.

Přehrát

00:00 / 00:00

V úterý začala online česká šipková soutěž po vzoru britské Premier League. Více v příspěvku Jakuba Kanty

„Nejsem zvyklý tímhle způsobem ani hrát, ani trénovat. Na úvod to ale vůbec nebylo špatné,“ doplnil David Písek, další úspěšný šipkař úvodního hracího dne. Stejně jako ostatní účastníci neměl s hraním proti reálným soupeřům přes internet a webkamery skoro žádné zkušenosti.

Organizátoři vytvořili pro nově vzniklou soutěž stránku na Wikipedii, včetně profilů jednotlivých hráčů. A propagace nese ovoce - zájem o soutěž je nejen mezi českými fanoušky a sázkaři, ale pozornost vzbudila i u zahraničních diváků na sociálních sítích.

Technika nezklamala

A co udělalo radost šipkařskému promotérovi Pavlu Kordovi, který s touto akcí inspirovanou slavnou britskou soutěží přišel?

‚Sen, který se stále víc zhmotňuje.‘ Sedláček může být prvním českým šipkařským profesionálem

Číst článek

„Jsem opravdu rád, že všechny ty linky vydržely, neselhaly a podržely nás. Zápasy jsme tak mohli sehrát bez problémů. Měli jsme pouze drobný technický problém před začátkem u jednoho hráče, ale naštěstí se nám to podařilo vyřešit,“ řekl Korda Radiožurnálu.

Právě s rychlostí internetového připojení u hráčů doma, odkud se vysílalo přes webkamery, měli organizátoři v čele s Kordou největší starosti.

Hrací termíny

  • 1. fáze: 7., 8., 9., 15., 16., 22., 23., 29. a 30. dubna.
  • 2. fáze: 6., 7., 13., 14., 20., 21. a 27. května.
  • Semifinále, finále: 28. května.

„U všech hráčů jsme posílili uploady. Jede to po veřejných linkách, takže kdyby došlo k nějakému výpadku, tak to nedokážeme nijak ovlivnit, což je obrovský adrenalin až do poslední vteřiny přenosu,“ vysvětlil Korda.

A na zdárném průběhu prvního večera se po technické stránce podíleli i samotní hráči „Během uplynulých dvou týdnů jsem sháněl webkameru a ostatní věci, abych byl vůbec schopen streamovat,“ dodal David Písek.

Doma ale kvůli přenosu speciálně uklízet nemusel, protože vidět byl víceméně celou dobu jen jeho šipkařský terč. Druhým kolem bude Tipsport Premier League pokračovat ve středu od 20.00.

Jakub Kanta, mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme