Začíná mistrovství světa v šipkách. Titul obhajuje Price, poprvé se představí i Čech Benecký

Mezi největší sportovní akce na konci každého roku patří mistrovství světa hokejistů do 20 let a světový šampionát v šipkách. Největší turnaj šipkařské sezony začíná ve středu v Londýně, titul bude obhajovat Velšan Gerwyn Price.

Londýn Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šipkař Gerwyn Price v utkání s Peterem Wrightem

Šipkař Gerwyn Price v utkání s Peterem Wrightem | Foto: Bradley Collier | Zdroj: Reuters

Když 3. ledna tohoto roku Gerwyn Price trefil dvojitou hodnotu čísla 5 a stal se poprvé v kariéře mistrem světa, tak si to nemohl užit i se svými fanoušky. Ti totiž do haly kvůli koronaviru nemohli a jejich obvyklá bouřlivá kulisa hrála pouze z reproduktorů. Ale tentokrát už zase mistrovství světa v šipkách bude i s reálnými diváky, kteří si tuto akci umí pořádně užít.

Přehrát

00:00 / 00:00

Začíná mistrovství světa v šipkách za účasti českého hráče Romana Beneckého

Atmosféru hlučných, tančících a do všemožných převleků oblečených fanoušků z českých šipkařů zažije pouze Roman Benecký, který ve finále východoevropské kvalifikace porazil známějšího českého šipkaře Karla Sedláčka. To překvapilo i šipkařského experta Pavla Kordu.

„Popravdě jsem více věřil Karlu Sedláčkovi, ale Roman ho nakonec porazil a po zásluze postoupil. Jsem strašně rád, že už v jednadvaceti letech si na mistrovství světa zahraje. Roman dostal do prvního kola docela těžkého soupeře, na druhou stranu je sám dobrý hráč, začíná se od stavu 0:0 a nemá co ztratit,“ říká Korda pro Radiožurnál.

Ostré lokty a silné hlasivky. Soupeři ho nemusí, přesto to ragbista Price dotáhl až na šipkařský trůn

Číst článek

Roman Benecký k 1. kolu nastoupí v pátek ve 13.30 proti Ryanu Joycovi. Tento Angličan na posledním šampionátu vyřadil právě Karla Sedláčka v prvním kole.  Už předloni to až do třetího kola dotáhla Fallon Sherrocková, což byl a dosud je nejlepší ženský výsledek na mistrovství světa. Tato drobná Angličanka se po roční odmlce na nejprestižnější turnaj vrací.

„Sherrocková už dávno není jenom tím ženským elementem na mistrovství světa, ona je opravdu skvělou hráčkou. Moc se těším na její zápasy,“ říká Pavel Korda, který si na první zápas fellon sherrockové musí počkat až do neděle.

První kolo turnaje je tak roztažené, že skončí až příští úterý. Turnaj tak třeba pro obhájce titulu Gerwyna Price začne až za týden, protože je rovnou nasazený do druhého kola. Kdo se stane novým mistrem světa se rozhodne až ve finále 3. ledna.

Petr Tomášek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme