Staňkovi se první kvalifikace sezony nepovedla. Do závodů formule 2 v Bahrajnu odstartuje předposlední

Český pilot formule 2 Roman Staněk vstoupil do sezony 21. místem v kvalifikaci na Velkou cenu Bahrajnu. Do sprintového i hlavního závodu tak odstartuje z předposledního místa.

Sachír (Bahrajn) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Staněk v monopostu týmu Trident

Roman Staněk v monopostu týmu Trident | Zdroj: Archiv Romana Staňka

Dvacetiletý Staněk zajel v jediném tréninku Formule 2 předposlední čas. „Stále se sžívám s autem. Je to opravdu komplikované,“ komentoval Staněk ještě před kvalifikací.

Pilot Staněk se bez otcovy podpory neobejde, přesto chce bojovat o vysněnou formuli 1

Číst článek

Ani v ní se ale jedinému českému zástupci v doprovodných sériích slavné formule 1  nedařilo. „Máme problémy s nastavením. Auto nám prostě nefunguje v zatáčkách, ale nejsme v tom sami. Třeba Prema má také problémy. Navíc mi naši mechanici nasadili na poslední kvalifikační pokus špatnou sadu gum, takže jsem se k nim musel vrátit a už bylo jasné, že je nedokážu dobře zahřát. Každopádně bych se dostal pouze na úroveň týmového kolegy Richarda Verschoora, který skončil sedmnáctý, a na nic víc by to nebylo,” okomentoval situaci Staněk.

„Duše auta prostě není v pořádku. Je před námi hrozně moc práce, protože máme spoustu problémů,” doplnil Staňka jeho o tři roky starší kolega Verschoor. Kvalifikaci ovládl Ind Kush Maini před svým týmovým kolegou Gabrielem Bortoletem z Brazílie.

Sprintový závod je na programu v pátek v 15.15 a hlavní závod, kde se jede o více bodů, je naplánován na neděli v 11.40.

lis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme