Čeká nás těžká skupina, ale porveme se o postup, říká před šampionátem kouč volejbalistek Athanasopulos

Hned na úvod evropského šampionátu čeká české volejbalistky utkání, které výrazně napoví, jestli se jim podaří splnit cíl v podobě postupu ze skupiny. Český tým se od osmi hodin večer utká v německém Düsseldorfu s Ázerbájdžánem. Ten by měl patřit k soupeřům, kteří budou bojovat o čtyři postupová místa ze šestičlenné základní skupiny.

Düsseldorf (Německo) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká ženská volejbalová reprezentace před startem mistrovství Evropy

Česká ženská volejbalová reprezentace před startem mistrovství Evropy | Foto: Michal Krumphanzl | Zdroj: ČTK

„Když se podíváte na světový žebříček, tak naše skupina je nejtěžší. Turecko i Německo jsou top týmy. Potom jsou tam dvě místa, o které budeme bojovat s Ázerbajdžánem, Řeckem a Švédskem,“ odhaduje vývoj základní skupiny trenér českých volejbalistek Jannis Athanasopulos.

Přehrát

00:00 / 00:00

V jakém rozpoložení jsou české volejbalistky před startem mistrovství Evropy? Poslechněte si v reportáži Davida Nekvindy

V posledním přípravném utkání před mistrovstvím Evropy podlehly jeho svěřenkyně Bulharkám jednoznačně 0:3 na sety. Podle kouče to ale není důvod k obavám. „Bulharsko je silný tým a my chtěli hrát těžký přípravný zápas, který nám ukáže nedostatky. Od té doby jsme měli čas se zlepšit a proti Ázerbájdžánu nastoupíme v nejlepší možné formě,“ říká šéf české střídačky.

České volejbalistky sbírají v posledních letech dobré výsledky. V loňském roce si po dvanáctileté pauze zahrály i na světovém šampionátu. Zkušená smečařka Michaela Mlejnková věří, že oproti minulému roku se tým posunul zase dopředu. „Je to vrchol sezony a jsme dobře připravené. Věřím, že urveme co nejlepší výsledek,“ říká Mlejnková.

Letošní evropský šampionát hostí čtyři země. Vedle Německa se hraje i v Belgii, Estonsku a Itálii. Úvodní vystoupení českých volejbalistek na turnaji začíná v Düsseldorfu od 20 hodin. 

 

David Nekvinda, rej Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme