Závěrečná výhra nestačila. ‚Rozhodly zápasy v létě‘ lituje trenér volejbalistek Pommer

České volejbalistky naposledy chyběly na mistrovství Evropy v roce 2005, teď na něj po 14 letech znovu nepostoupily. Na závěr kvalifikace sice vyhrály nad Švédkami 3:0 na sety, ale to už nic nemohlo změnit na tom, že se na šampionát nedostanou.

Stockholm Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České volejbalistky na ME nepostoupily

České volejbalistky na ME nepostoupily | Foto: Václav Pancer | Zdroj: ČTK

„Zápas jsme měli pod kontrolou vyjma druhého setu, kdy jsme byli nevýrazní v koncovce, ale pak pomohly hráčky, které střídaly,“ řekl Radiožurnálu po závěrečném zápase kvalifikace trenér Zdeněk Pommer.

Volejbalistky budou po 14 letech chybět na mistrovství Evropy. K postupu jim nestačila ani výhra ve Švédsku

Číst článek

Krátce před začátkem zápasu ale Češky viděly, že Estonsko porazilo Finsko 3:1 na sety a tím pádem si tyto dva týmy rozdělily obě postupové pozice.

„Když jsme se dozvěděly, že Estonky vyhrály, věděli jsme, že už není možnost na postup. Ale musím nás pochválit jako tým, že jsme vyhrály a ukončily kvalifikaci vítězstvím,“ našla pozitivum kapitánka Barbora Purchartová.

Češky nakonec ve Švédsku zvítězily po setech 25:20, 26:24 a 25:18. Jenže to je pro ně momentálně slabá útěcha.

„Co se týče celkové kvalifikace, jsem samozřejmě zklamaný. Teď se ukázalo, že rozhodující byly zápasy v létě, kdy jsme prohráli tři zápasy v tie-breaku. Měli jsme minimálně jeden přetočit,“ lituje trenér Zdeněk Pommer.

Volejbalistky tak nevylepší svůj nejlepší výsledek v historii samostatného státu, kterým je na Evropě bronzová medaile z domácího šampionátu v roce 1997 z Brna, v posledních letech na mistrovství pravidelně končily mezi 8. až 12. místem.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme