Bouzková o incidentu na Roland Garros: Smazala jsem si sociální sítě, fanoušky snad stále mám

Tenistka Marie Bouzková má za sebou vítězný návrat do Wimbledonu. Loňská čtvrtfinalistka travnatého grandslamu oživuje vzpomínky na senzační úspěch z minulého roku, ale také se snaží zapomenout na stále ještě čerstvý incident z Roland Garros, kvůli kterému se k ní řada hráčů a fanoušků otočila zády.

Londýn Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marie Bouzková

Marie Bouzková | Zdroj: Profimedia

„Po Paříži se všechno obrátilo do špatného směru a na to, co jsem celou kariéru budovala, se trochu zapomnělo,“ říká Bouzková, která dlouhodobě patřila k nejoblíbenějším tenistkám na profesionálním okruhu.

Přiznává, že pro ni byly týdny po Roland Garros složité, něco takového ještě nikdy před tím nezažila. Za všechno může incident v osmifinále ženské čtyřhry.

Japonka Miju Katová nechtěně trefila míčkem sběračku v době, kdy se nehrálo. Bouzková se svou parťačkou Sarou Sorribesovou na incident rozhodčího upozornili a rozhodčí neměl podle pravidel na vybranou - soupeřky diskvalifikoval.

Řada tenistů i fanoušků tehdy považovala trest za přísný, Japonka navíc přišla o peníze a ještě dlouho po turnaji incident přiživovala dalšími a dalšími komentáři.

„Týden po tom už jsem si musela vymazat sociální sítě, protože o tom stále povídala. Z WTA nám i radili, ať k tomu přistupujeme ohleduplně a být spíše neutrální. Když jsme se pak bavily s rozhodčími a ostatními hráčkami a vysvětlilo se, jak se ta situace opravdu stala, uznali, že není nad čím spekulovat. Je divné, že si to zavinila sama a pak to otočila jiným směrem,“ říká Bouzková.

Ukázala jsem si, že jsem zpět, říká Siniaková. Zvládla náročný program, těžký los i psychický blok

Číst článek

Česká tenistka přiznává, že pro ni nebylo příjemné vracet se po události v Paříži do tenisové šatny, ale se španělskou spoluhráčkou Sorribesovou se snažila vysvětlovat, co všechno se v zápase stalo. A že krátké video, které Japonka Katóová veřejně sdílela, neodpovídá skutečnosti. 

„I s hráči, kteří o tom na sociální sítě něco psali, jsme se Sarou mluvili, vyříkalo se to a všechno bylo v pohodě. Dokonce bych řekla, že hodně deblistek se k nám chovalo lépe než předtím, protože viděli, jak nás lidé na sítích bombardovali.“

„Nejhorší bylo, že na internetu bylo jen jedno patnáctivteřinové video, kde ona pomalu trefuje míček a pak za ní hned běží. V realitě se šla omluvit sběračce až asi po deseti minutách, až když tam šel rozhodčí. Pak se sešlo špatně, že jsme si tam se Sarou něco povídali, já řekla něco španělsky gramaticky špatně a Sara se tomu zasmála. Pak to vypadá, že se smějeme nevhodně jim po jejich diskvalifikaci. Realita ale taková nebyla,“ vypráví Bouzková.

Nyní čtyřiadvacetiletá tenistka doufá, že se jí nic podobného už v kariéře nepřihodí. Své ignorování sociálních sítí nyní do jisté míry přerušila a nahrála po delší době na instagram svou fotku.

„Ještě jsem si pod ní raději nečetla komentáře. Když jsem ale teď byla na turnajích, všichni jsou milí. Přiběhnou za mnou děti, že chtějí fotku, fanoušky stále mám, to je pro mě dobrá zpráva,“ věří Bouzková, která se ve Wimbledonu s o něco čistší hlavou snaží navázat na loňský úspěch. 

Jaroslav Plašil, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme