Proč deblistky přerušily spolupráci? ‚Chtěla jsem změnu,‘ řekla Siniaková. Krejčíkovou tím překvapila

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková přerušily po šesti sezonách úspěšnou spolupráci a příští rok nebudou tvořit deblový pár. Startu na olympijských hrách v Paříži, kde by měly obhajovat zlaté medaile, se ale stejně jako možnému návratu k sobě v budoucnu nebrání.

Sevilla Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková během čtvrfinále tenisového turnaje Olympijských her 2020 v Tokiu.

Tenistky Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková během čtvrfinále tenisového turnaje Olympijských her 2020 v Tokiu. | Foto: Fotobanka Profimedia | Zdroj: Profimedia

České tenistky to oznámily společně ve španělské Seville, po konci Poháru Billie Jean Kingové. Výsledek na světovém šampionátu družstev, kde Češky skončily v semifinále, neměl na rozhodování vliv.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co říkaly k rozhodnutí o rozchodu deblistky Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková

„Dohodnuté jsme tak, že pokračovat nebudeme. Byla to trochu iniciativa z mé strany, že bych chtěla malou změnu,“ přiznává Kateřina Siniaková, že šlo o její rozhodnutí.

„Domluvily jsme se úplně v pohodě a určitě se nebráníme tomu, že se k sobě vrátíme. Myslím, že nám to může prospět a že se můžeme vrátit ještě silnějším duchu.“

Siniaková a Krejčíková jako jediný pár světa společně vyhrály olympijský debl, Turnaj mistryň a také všechny grandslamové turnaje, některé i opakovaně, deblový titul se jim povedlo obhájit naposledy letos v Austrálii.

Zranění i výsledky

Navrátilová z Turnaje mistryň: Je tu dusno, fouká a prší. Ale je to stejné pro všechny, musí se přizpůsobit

Číst článek

Do letošního Australian Open byly Siniaková a Krejčíková jen těžko porazitelnou dvojicí, přidaly k tomu ještě velký titul z Indian Wells, ale v dalších triumfech jim začaly překážet zdravotní problémy, a protože bylo období dost dlouhé, projevilo se to i na výsledcích.

„Pro mě to bylo překvapení, nebudu říkat, že ne. Kačka o tom se mnou chtěla mluvit a mluvily jsme o tom dlouho. Respektuji její rozhodnutí a uvidí se, co bude příští rok. Jede se dál,“ komentuje Barbora Krejčíková.

Čtyřhru chtějí hrát Barbora Krejčíková i Kateřina Siniaková dál, každá zvlášť. Ale není vyloučeno, že v budoucnu spojí síly znovu, ostatně už jednou takovou odmlku měly a právě po ní přišlo zatím nejúspěšnější období páru s většinou velkých titulů a olympijským zlatem.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme