Tenista Rosol ve 38 letech ukončil kariéru. ‚Je čas přenechat to mladším,‘ zdůvodnil na instagramu

Tenista Lukáš Rosol oznámil v 38 letech konec kariéry, během které vyhrál dva turnaje ATP ve dvouhře a s českým týmem získal dvakrát Davisův pohár. Na elitním okruhu se představil v singlovém zápase naposledy předloni v říjnu. O svém rozhodnutí informoval na svém instagramu.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Lukáš Rosol

Český tenista Lukáš Rosol | Foto: Milan Kammermayer | Zdroj: Fotobanka Profimedia

„Všechno jednou končí a tento konec je těžší než kterýkoliv jiný. Dospět k tomuto rozhodnutí nebylo vůbec snadné. ⁣⁣Tenis byl, je a bude celý můj život. Jenže čas člověk nezastaví a bolavému tělu neporučí. Moje kariéra měla všechno, co mít měla. Dřelo se, bolelo to, prohrávalo se, vyhrávalo se,“ napsal Rosol.⁣

Někdejší 26. hráč světa nyní figuruje na 974. místě žebříčku.

„Je čas přenechat to mladším a těšit se, že třeba štafetu jednou převezme můj syn Luka. Možnost a podporu, jakou jsem dostal já, mít určitě bude. Byla to sakra krásná jízda a já za tenhle splněný sen děkuji,“ uvedl rodák z Brna. Poděkoval za podporu rodičům, trenérům i manželce.

Soud zamítl Rosolovu žalobu na tenisový svaz, hráč požadoval náhradu za absenci v Davis Cupu

Číst článek

Největší úspěchy na okruhu ATP slavil v letech 2013 a 2014, kdy vyhrál turnaje v Bukurešti a ve Winston-Salemu. Už v roce 2012 šokoval tenisový svět, když ve druhém kole Wimbledonu porazil coby 100. hráč žebříčku Španěla Rafaela Nadala. Ve sbírce má i tři deblové tituly.

Na grandslamech je jeho nejlepším výsledkem čtvrtfinále Roland Garros v roce 2015.

V letech 2012 a 2013 byl členem vítězného daviscupového týmu s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem. Tenisem vydělal přes 4,7 milionu dolarů (zhruba 110 milionů korun).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme