Sázky i léčbu šokem zařazoval do programu trenérský tým české tenistky Petry Kvitové

Tenistka Petra Kvitová se může po necelém půlroce opět představit v soutěžním zápase a dokonce na grandslamu. Loni v prosinci přežila útok zatím neznámého muže, a díky lékařům i své píli se dokázala vrátit ještě dříve, než doktoři po složité operaci pořezané ruky předpokládali. Sportovní ambice zatím nemá, i když ji trenéři dokázali na comeback připravit fyzicky i psychicky.

Paříž Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tenistka Petra Kvitová

Tenistka Petra Kvitová | Zdroj: Reuters

„Někdy se mi ta ruka hodně pohne a vytočí se mi raketa, takže kdybych náhodou hrála zápas a vypadla mi raketa, tak je to v pohodě,“ říkala pro Radiožurnál Petra Kvitová.

Raketa ještě občas vypadne z ruky, ostatně na posledním herním tréninku před úvodním zápasem Roland Garros to málem odnesla přihlížející manažerka Katie Spellmanová, ale i takovým věcem se většinou všichni zasmějí. Vždyť tenistce šlo o život doopravdy a oba kouči to také vnímají. Po špičkách ale kolem Petry Kvitové nechtějí chodit, a tak ji záměrně vystavují i těžkým situacím.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sázky a léčba šokem pro Petru Kvitovou

„Ono je to takové drsné, pouštěli jsme takové filmy, kde je nůž a já jsem ještě vymýšlel, že jí v noci budu chodit strašit. Takhle jsme si hráli, všechno s humorem,“ říká s nadsázkou kondiční kouč David Vydra, který s tenistkou už pár let spolupracuje, na rozdíl od Jiřího Vaňka, který k Petře Kvitové přešel až na konci minulého roku.

„Jirka bohužel začátek naší spolupráce neměl úplně hezký, asi mu to nikdo nezávidí – únavová zlomenina a potom tohle, co se stalo. Pro něj to není asi úplně jednoduché, ale zatím se s tím pere dobře. Jsem ráda, že ho mám v týmu a že trénujeme, co můžeme. Forhend, bekhend dám a servis taky jakžtakž, takže s tím jsem zatím docela spokojená,“ popisuje Kvitová.

A aby jí to šlo ještě lépe, zkouší ji trenéři hecovat i nejrůznějšími sázkami. Třeba Jiří Vaněk, který neváží ani devadesát kilogramů slíbil, že do prvního zápasu tenistky zvedne vleže nad sebe stodesetikilogramovou činku a v poslední možný den to splnil.

„Domluvili jsme se a on z toho byl nervózní. Pořád jsme mu říkali, že to musí udělat těsně před turnajem, že měsíc dopředu to nemá smysl, takže na to ráno šel a zvedl to. Dal 112 kilo. Máme to na videu, měl jsem ruce dvacet centimetrů pod ním a ani jsem se nedotknul,“ říká Vydra. 

A co teď musí udělat na oplátku Petra Kvitová. „Péťa musí vyhrát první kolo. Nemá jinou volbu, u nás v týmu, když se něco řekne, tak to prostě platí.“ Bohužel, chtělo by se dodat Davidu Vydrovi, kterému hrozí, že bude muset třeba tančit. „Když vidím někoho tancovat, tak mně je trapně, tak jsem řekl, že až pojedeme z turnaje, tak když se vrátí, tak budu tancovat, ale pro mě to je fakt trauma.“

I tyto různé sázky mají pomoci Petře Kvitové. Teď zatím v tom, aby dokázala znovu hrát, pak se uvidí. Všichni si ještě pamatují, jak hrála česká tenistka na podzim minulého roku, a jak si přála stát se ještě v kariéře světovou jedničkou.

„Určitě si myslím, že jednou bude konkurenceschopná. A my víme, proč se vrátila. Já to nechci zatím říkat, ale ona má cíl, proč se chce vrátit, takže to určitě není o tom, aby byla pátá na světě tři roky,“ prozradil kondiční kouč Petry Kvitové David Vydra.

Jaroslav Plašil, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme