Perspektivu vidím určitě, těší kapitána tenistů Navrátila. Připomněl i nezdary Berdycha se Štěpánkem

Ve finálové skupině sahal na podzim po senzačním výsledku, ale teď v Argentině byl přece jenom dál od velkého úspěchu. Mladý daviscupový tým s věkovým průměrem 22,5 roku, co v Buenos Aires prohrál všechny své zápasy, by to ale nemělo nijak poznamenat. A platí to i pro jeho současné lídry a zároveň nejmladší členy sestavy Jiřího Lehečku a Tomáše Macháče.

Buenos Aires Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Navrátil

Jaroslav Navrátil | Foto: David W Cerny | Zdroj: Reuters

Kapitán Jaroslav Navrátil je přesvědčený, že se Jiří Lehečka i Tomáš Macháč budou i dál zlepšovat a posouvat, a že v budoucnu mohou táhnout daviscupový tým, jako to dřív dělali dvojnásobní vítězové soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak hodnotí české tenisty kapitán daviscupového týmu Jaroslav Navrátil

„Perspektivu vidím určitě, ti kluci to chtějí, to jsme viděli, že bojovali. Nemůžu jim říct vůbec nic. Samozřejmě Radek Štěpánek a Tomáš Berdych si taky museli projít cestou, kdy na začátku prohrávali, speciálně Radek. Než jsme Davis Cup vyhráli, tak jsme taky prohráli spoustu zápasů,“ vzpomíná pro Radiožurnál trenér Jaroslav Navrátil.

Tomáš Berdych a Radek Štěpánek vytvořili dohromady takovou sílu, že byli schopní prakticky sami opakovaně rozhodovat zápasy.

A kapitán Jaroslav Navrátil to kdysi podpořil i tím, že je dal k sobě i do deblového zápasu.

Něco podobného teď zkouší i se současnou mladou dvojicí, a i když nechce srovnávat napříč generacemi, i přes jasnou porážku v Argentině si myslí, že by spolu Jiří Lehečka a Tomáš Macháč mohli tvořit i v budoucnu silnou dvojici.

„Deblisti nejsme, ale pokusíme si ještě s Jirkou zahrát na nějakém turnaji, a pak bysme se pokusili zlepšit a potrápit je víc,“ souhlasí Tomáš Macháč, i když to třeba na podzim v Innsbrucku zafungovalo okamžitě.

Jenže to bylo na tvrdém povrchu v hale, kde se přece jen servíruje a vrací podání jinak, připomíná Jiří Lehečka.

„Bohužel tohle není beton. Na betonu nám ta čtyřhra sedí víc. Více se tam doplňujeme, Tomáš je schopný předvést neskutečné údery a mě víc funguje return,“ vysvětluje.

Jaroslav Navrátil má teď ale díky nadějné mladé generaci i další varianty, koho postavit, nejenom do deblového zápasu.

A po výjimečném volnu stále počítá i se zkušenostmi Jiřího Veselého, který si díky nedávnému úspěchu v Dubaji výrazně vylepšil žebříček a je podle slov kapitána znovu ochotný pomoci mladému českému týmu, konkrétně už v zářijové baráži.

„Napsal smsku, že se na to v září bude těšit. Budeme s ním počítat, takže máme teď pět vyrovnaných kluků a Jirku, který je starší. Věřím, že to fungovat bude.“ Věří v sílu současného daviscupového týmu jeho kapitán.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme