Tenista Lehečka si v Indian Wells zahraje osmifinále, světovou pětku Rubljova porazil ve dvou setech

Český tenista Jiří Lehečka ve třetím kole turnaje Masters v Indian Wells porazil dvakrát 6:4 pátého hráče světa Andreje Rubljova z Ruska. Jeho dalším soupeřem bude někdejší trojka žebříčku, Řek Stefanos Tsitsipas.

Indian Wells (USA) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český tenista Jiří Lehečka

Český tenista Jiří Lehečka | Foto: Ryan Sun | Zdroj: ČTK / AP

Dvaadvacetiletý Lehečka, kterému v pořadí ATP patří 32. místo, si s Rubljovem poradil bez větších problémů. Soupeři dvakrát sebral servis, sám nečelil ani jednomu brejkbolu a třetí výhru nad hráčem z elitní desítky si připsal po hodině a 18 minutách.

„Byl to náš čtvrtý vzájemný zápas, takže jsme oba věděli, co čekat,“ řekl Lehečka na webu ATP.

„Loni jsem s ním v Indian Wells hladce prohrál, takže jsem se teď zpětně díval, co jsem tehdy udělal špatně. A další věc samozřejmě je, že nyní už jsem zase trochu jiný hráč,“ dodal.

Lehečka si postupem do čtvrtého kola vyrovnal maximum z turnajů Masters a o premiérové čtvrtfinále se utká s Tsitsipasem. S pětadvacetiletým Řekem se na okruhu ATP zatím potkal dvakrát a v obou případech prohrál.

Ve čtvrtém kole je také obhájce titulu Carlos Alcaraz, který si poradil 6:2 a 6:3 s Félixem Augerem-Aliassimem z Kanady. O čtvrtfinále si dvacetiletý druhý hráč světa zahraje s Fábiánem Maroszánem z Maďarska, jenž ho loni jako 135. hráč světa nečekaně vyřadil v Římě.

Tenisový turnaj mužů a žen v Indian Wells

Muži:
Dvouhra - 3. kolo:
Lehečka (32-ČR) - Rubljov (5-Rus.) 6:4, 6:4, Sinner (3-It.) - Struff (25-Něm.) 6:3, 6:4, Zverev (6-Něm.) - Griekspoor (27-Niz.) 7:6 (9:7), 6:3, Shelton (16-USA) - F. Cerúndolo (22-Arg.) 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (7:5).

Ženy:
Dvouhra - 3. kolo:
Pavljučenkovová (22-Rus.) - Haddadová Maiaová (12-Braz.) 2:6, 6:3, 6:4, Paoliniová (13-It.) - Kalinská (21-Rus.) 6:3, 3:6, 6:4, Kerberová (Něm.) - V. Kuděrmětovová (17-Rus.) 6:4, 7:5, Potapovová (28-Rus.) - Podoroská (Arg.) 6:1, 6:1, Wozniacká (Dán.) - Volynetsová (USA) 6:2, 4:6, 6:0.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme