Přišlo mi, že nemám moc co hrát, litovala Kvitová po prohraném osmifinále na US Open

Tenistka Karolína Plíšková prošla do čtvrtfinále US Open a po třísetové výhře nad Viktorií Azarenkovou se může připravovat na další běloruskou soupeřku Arynou Sabalenkovou. Naopak Petra Kvitová na grandslamu v New Yorku končí, po výtečném předchozím duelu se Španěkou Garbině Muguruzaovou si tentokrát nevěděla rady s domácí Jessicou Pegulaovou. A nepomohlo ani to, že se hrálo velkou část zápasu pod zataženou střechou.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Loučící se česká tenistka Petra Kvitová na turnaji v Dauhá

Petra Kvitová | Foto: Rob Prange | Zdroj: Reuters

Ze dvou českých singlistek ve čtvrtém kole US Open uspěla jen Karolína Plíšková, která prošla do čtvrtfinále. Naopak Petra Kvitová na grandslamu v New Yorku končí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, jak zhodnotila své účinkování na letošním US Open tenistka Petra Kvitová

„Právě že začalo trochu pršet, tak že zatáhnou střechu, pak ale přišli s tím, že podmínky se změnily a že mrak odešel,“ popsala Kvitová Radiožurnálu situaci před zápasem.

Začátek zápasu sice poznamenaly průtahy se zatahováním střechy, z mráčku nad areálem zapršelo zřejmě víc, než pořadatelé předpokládali, ale to nebylo nic, co by ovlivnilo výkon Petry Kvitové.

Naopak, vždyť po zhruba půlhodinové pauze se dostala do vedení a pod střechou může mít obecně lepší podmínky k tomu, aby dobře podávala. Ale právě to se jí v zápase moc nedařilo.

A tak po fyzicky i psychicky těžkém napínavém duelu se Španělkou Muguruzaovou přišel herní útlum.

„Nevím, jestli vyhaslá, spíš mi přišlo, že nemám moc co hrát, což se mi moc nestává. Ty její údery byly strašně dlouhé a z toho se nedalo moc zahrát. Když jsem měla šanci, kterou jsem mohla zvládnout, tak mi dala dobré servisy, velice slušný výkon. Myslím, že to byl opravdu její den a hrála fakt dobře,“ vyzdvihla Petra Kvitová výkon soupeřky, Američanky Jessicy Pegulaové, která se po Melbourne a Paříži dočkala v tomto roce i čtvrtfinále v New Yorku.

Zraněné zápěstí

Česká tenistka tak dobrou sezonu neměla, dlouho nemohla pořádně trénovat a až do titulu v Eastbourne se spíš trápila.

Ale na oblíbeném travnatém povrchu se chytila, a po vyléčení zánětu v zápěstí pokračovala v dobrých výkonech a výsledcích i na severoamerických betonech.

Hrála jsem pod prášky, mám zánět v zápěstí, přiznala Kvitová po konci na Wimbledonu

Číst článek

„Samozřejmě s tím Cincinnati, kde jsem hrála finále a porazila hráčku top 10, tak to bylo fajn. Tady ten zápas s Muguruzaovou byl náročný hodně, ale byl skvělý a mám tak hodně pozitivního, co si vzít.“ Není proto Petra Kvitová ani tak zklamaná po vyřazení v osmifinále US Open v New Yorku.

A přestože toho v sezoně dlouho moc nevyhrála a často ani nemohla trénovat, není zase až tak daleko od osmé příčky v sezonním žebříčku důležitém pro start na Turnaji mistryň.

Aktuálně ztrácí něco málo přes 400 bodů. Samozřejmě některé tenistky ještě mohou svá konta rozšiřovat v závěru US Open, ale i tak se česká tenistka dostala vzhledem k popsaným potížím v první půlce sezony až skoro nečekaně do hry.

Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme