Vokoun pomohl k remíze a zapojil se do rvačky

Tomáš Vokoun vychytal v brance zámořského Nashvillu jedenatřicet střel a přispěl tak v utkání hokejové NHL proti Chicagu k remíze 2:2. Jednou přihrával Vokounův spoluhráč Marek Židlický. Po konci prodloužení se Vokoun zapojil do rvačky. Za opuštění branky a potyčku s hostujícím útočníkem Markem Bellem si vysloužil tři dvouminutové tresty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokej

hokej

Vokouna předtím připravil o náladu gól Matta Keitha, který 104 sekund před koncem základní hrací doby vyrovnal. Hráči Tampy Bay potvrdili na ledě druhého týmu Západní konference Colorada výborné výkony z poslední doby. Trápící se domácí hokejisté soupeři cestu za vítězstvím 3:0 značně ulehčili a za celý zápas ohrozili jeho branku pouze šestnácti střelami. Tampa Bay, která vyhrála už po páté v řadě a získala alespoň bod v každém z uplynulých dvanácti zápasů, se tak dostala do čela Východní konference. Na prvním místě Jihovýchodní divize ji od druhé Floridy dělí 21 bodů, což je největší náskok ze všech divizních lídrů. Hráči Tampy navíc překonali klubový rekord v počtu vítězství venku, když vyhráli už po osmnácté v sezoně.

Trápící se Colorado nevyhrálo už počtvrté v řadě. Velmi sebekritický byl Paul Kariya, podle nějž tým předvádí ostudné výkony. Důležitý gól v závěru zápasu mezi Montrealem a New Jersey vstřelil montrealský Jason Ward a zajistil svému týmu vítězství 2:1. Ward využil pouhých 24 sekund před koncem přesilovku a prodloužil úspěšnou sérii kanadského klubu na pět zápasů.

Výsledky:

Montreal - New Jersey 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky: 25. Zedník, 60. Ward - 48. Stevenson. Střely na branku: 39:29. Diváci: 21.273

Nashville - Chicago 2:2 po prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 0:0)
Branky: 51. Walker, 57. Timonen (Židlický) - 4. Arnason, 59. Keith. Střely na branku: 35:33. Diváci: 10.576. Za Nashville odchytal celý zápas Tomáš Vokoun, připsal si 31 zákroků.

Colorado - Tampa Bay 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky: 6. Richards, 55. Lecavalier, 59. St. Louis. Střely na branku: 16:29. Diváci: 18.007

Lenka Buriánková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme