Požár v Mochově definitivně uhašen, škoda může vyšplhat až na sto milionů korun

Hasiči během noci po bezmála dvou dnech uhasili všechna skrytá ohniska požáru v areálu mochovských mrazíren u Prahy a snížili stupeň požárního poplachu na první. Radiožurnálu to potvrdil mluvčí středočeských hasičů Petr Svoboda. V noci hlídalo torzo budovy 14 jednotek, na místě zůstanou kvůli bezpečnosti i během neděle. Podle předběžných odhadů majitele škoda dosáhne 100 milionů korun.

Mochov Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plameny se hasičům nedaří dostat pod kontrolu.

Plameny se hasičům konečně podařilo dostat pod kontrolu. | Foto: Kateřina Šulová | Zdroj: ČTK

„V ranních hodinách jsme se na místě sešli s majitelem, kterému jsme následně objekt předali,“ přiblížil Radiožurnálu situaci mluvčí středočeských hasičů Pavel Svoboda.

„Předpokládáme, že v pondělí v dopoledních hodinách se na místo dostaví i vyšetřovatel společně s kriminální službou, kteří budou zjišťovat, proč k požáru došlo,“ dodal.

Požár mrazíren v Mochově: Oheň se nedaří dostat pod kontrolu, na místě pomáhá hasit i vrtulník

Číst článek

Hala, ve které zemědělci skladovali brambory, začala hořet v pátek dopoledne. Hasiči likvidovali požár v areálu bývalých mrazíren i celou sobotu, pod kontrolu se jim podařil dostat až ve večerních hodinách.

Kvůli možnosti skrytých ohnisek ve zbytcích skladové haly zůstávají na místě také v neděli.

V sobotu využili hasiči speciální bagr s teleskopickým ramenem. Přijel i druhý pásový bagr se speciálními nůžkami na stříhání plechů a drcení betonu. S plameny bojovali s pomocí výškové techniky, aby se vyhnuli případným zraněním.

Při požáru nebyl nikdo zraněn. Podle předběžných odhadů majitele škoda dosáhne 100 milionů korun. Příčinu požáru budou hasiči znát nejspíš až za několik týdnů.

Andrea Kubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme