Volitelé papeže se během konkláve stravují zdravě a vydatně

Pryč jsou doby, kdy kardinály při konkláve mořili hladem, aby je donutili zvolit papeže. Dnes se kardinálové stravují pravidelně a vydatně.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volitelé papeže při začátku konkláve

Volitelé papeže při začátku konkláve | Zdroj: Reuters

Branou do Vatikánu vjíždějí i zásobovací vozy. Kardinálové jedí prý jednoduchou, ale vydatnou stravu a velké porce. Těstoviny, sýry, hodně zeleniny a polévky.

Volitelé pocházejí z pěti kontinentů planety, a tak jsou jejich preference i chuti odlišné. Menu v Domě svaté Marty musí proto vyhovovat co největšímu počtu kardinálů.

Nejoblíbenější jsou těstoviny – ty jedí všichni, a to s rajskou omáčkou, kečupem.

Při minulé volbě papeže v roce 2005, tedy při zvolení Benedikta XVI. se v kantýně svaté Marty staly obrovským hitem staly opečené cibulky.

Kardinálové se na jménu nového papeže znovu neshodli

Číst článek

Grafický PROFIL Sixtinské kaple, kde se volí papež | Foto: ČTK

Martin Dorazín, mkp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme