Automobilkám se daří. Letos u nás vyrobí rekordních 1,4 milionu vozidel

Tuzemské automobilky letos vyrobí rekordních 1,4 milionu vozů, což je asi o 50 tisíc vozidel více než loni. Produkce aut tak od ledna do listopadu vzrostla o 4,5 procenta. Automobilkám se daří nejen v segmentu osobních aut.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Škoda Octavia 2017 na prezentaci v Portugalsku

Ve výrobě osobních aut se v roce 2017 nejvíc dařilo Škodovce | Foto: Matěj Skalický | Zdroj: Český rozhlas

„Rostou všechny segmenty, to znamená výroba osobních automobilů, autobusů, nákladních automobilů i motocyklů. Třetí měsíc za sebou roste nejen výroba, ale také tuzemské prodeje a export,“ říká mluvčí Sdružení automobilového průmyslu Miroslav Konvalina.

Rapid je výjimečný omyl Škody, hodnotí vůz britský deník. Autu podle něj chybí jiskra

Číst článek

Ve výrobě osobních aut se nejvíce dařilo Škodovce, která letos zvýšila výrobu zhruba o 13 procent. Má ale nedostatek zaměstnanců, kvůli vysoké poptávce proto chce část své výroby přesunout do Ruska.

„Automobily, které budou vyráběny v Nižném Novgorodu, budou plně odpovídat specifikacím cílové země Evropské unie včetně emisních předpisů,“ ujišťuje mluvčí Škodovky Zdeněk Štěpánek.

Výroba dvojky na trhu - nošovického Hyundai - se oproti loňsku nezměnila. Z linky letos sjede přes 330 tisíc aut.

Jan Pastor Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme