Vysokou pec číslo 3 huť Liberty znovu zprovozní v lednu. Místo drátu se zaměří na trubky a svodidla

V lednu 2024 ostravská huť znovu spustí vysokou pec číslo 3. Nadále bude také vyplácet mzdy zaměstnancům. Potvrdila to mluvčí Liberty Ostrava Kateřina Zajíčková.

Ostrava Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberty Ostrava a.s.

Liberty Ostrava a.s. | Zdroj: Profimedia

Na základě nového optimalizačního plánu huť dočasně přeruší výrobu produktů, po kterých není poptávka. Například válcovaného drátu. Výroba se naopak zaměří hlavně na žádané trubky, silniční svodidla nebo důlní výztuže.

Zaměstnanci mají strach a neví, co bude po novém roce, říká odborář z hutě Liberty Ostrava

Číst článek

Společnost zároveň prověřuje možnosti využití svých koksárenských provozů, protože na evropském trhu je velký převis nabídky.

To znamená, že je v současné době pro huť mnohem levnější koks nakupovat než ho vyrábět. Vedení nadále jedná se svým dodavatelem energie s cílem nakupovat za běžné tržní ceny.

Skupina Liberty Steel v úterý zopakovala, že chce ostravský podnik přeměnit v uhlíkově neutrálního výrobce. Klíčovým prvkem transformace má být výměna čtyř tandemových pecí ocelárny ze 70. let minulého století za dvě hybridní elektrické pece.

Už dříve firma uvedla, že má v plánu do modernizace huti investovat 8,6 miliardy korun.

František Kuča Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme