Od dubna zlevní plyn pro domácnosti a malé odběratele

Od dubna budou mít domácnosti a malí odběratelé levnější plyn. Projeví se tak pokles cen surovin na světových trzích. Změnu cen na druhé čtvrtletí letošního roku oznámili tři hlavní dodavatelé v České republice.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hořící plyn

hořící plyn | Foto: MORA Moravia, a. s.

Zákazníci RWE zaplatí v průměru o 3 procenta méně, takže domácnosti, které využívají zemní plyn k ohřevu vody, vaření a topení měsíčně ušetří zhruba stokorunu. Firma E-On, která působí především na jihu Čech, sníží ceny pro koncové odběratele o dvě procenta.

Přibližně 440 tisíc odběratelů zásobuje Pražská plynárenská. Její cenové rozhodnutí popsala mluvčí podniku Lenka Haupmanová: "Ke změně cen dojde od 1. dubna 2009, je to pro následující kvartál. Ke snížení dochází pro všechny pražské domácnosti a v průměru to bude o 3,5 procenta."

Milan Kopp, Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme