Stávková pohotovost v bohumínských železárnách skončila

Odboráři z bohumínských železáren ukončili stávkovou pohotovost. Rozhodli se tak po několikahodinovém jednání se starostou města i zástupcem akcionářů Karlem Komárkem starším.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Odboráři ŽDB Group v Bohumíně odvolali stávkovou pohotovost

Odboráři ŽDB Group v Bohumíně odvolali stávkovou pohotovost | Zdroj: ČTK

Firma už rozdala 170 výpovědí a zastavila provoz válcovny. Majitelé továrny přislíbili, že zaměstnanci z této divize najdou uplatnění v jiných závodech železáren.

„Firma vytvoří tři nové subjekty s tím, že chtějí dál pokračovat v obchodních činnostech a všem, co s tím souvisí, včetně toho, aby zaměstnávali lidi. Myslím si, že to byla velmi důležitá zpráva,“ uvedl předseda Odborového svazu KOVO Josef Středula.

„Pro nás je důležité to, že firma nemá zájem o žádné revoluční změny, a už vůbec ne v oblasti zaměstnanosti. A tudíž co se toho týká, tak je nastolen ten tolik důležitý klid,“ dodal odborový předák.

Andrea Brtníková, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme