Travel Service do roku 2022 obnoví letecký park, první boeing už firma převzala

Charterová letecká společnost Travel Service, majitel Českých aerolinií a firmy SmartWings, plánuje obnovu leteckého parku do roku 2022. V rozhovoru pro maďarskou tiskovou agenturu MTI to v pátek uvedl šéf Travel Service Hungary Attila Farkas.

Budapešť Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Travel Service. (Ilustrační snímek)

Letadlo společnosti Travel Service. (Ilustrační snímek) | Foto: Travel Service | Zdroj: Travel Service

První z 38 objednaných letounů Boeing 737-8 Max už společnost obdržela a letos by mělo dorazit dalších pět.

Dopravní piloti mohou od čtvrtka létat na živnostenské listy. Zájem zatím příliš nemají

Číst článek

Farkas v rozhovoru poukázal na to, že loňský rok byl nejúspěšnějším v téměř dvacetileté historii firmy a že další expanzi na trhu s charterovými službami plánuje na letošní i příští rok.

Travel Service na trhu působí od roku 1997. Je lídrem v charterové dopravě v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Polsku. Vloni firma vykázala tržby 200 miliard maďarských forintů (16,3 miliardy korun). Flotila přepravce čítá 36 letounů a na výplatní listině má 1000 zaměstnanců.

Travel Service patří do skupiny Unimex Group, kterou vlastní podnikatelé Jiří Šimáně a Jaromír Šmejkal. Necelý poloviční podíl v dopravci drží čínská investiční společnost CEFC. Většinový podíl v Českých aeroliniích převzal Travel Service vloni.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme