Zdražování paliv v Česku se zastavilo. Cena benzinu stagnovala, nafta mírně zlevnila

Zdražování pohonných hmot v Česku se zastavilo, cena benzinu u čerpacích stanic v uplynulém týdnu stagnovala, nafta mírně zlevnila. Ceny paliv rostly od poloviny ledna. Aktuálně se litr benzinu Natural 95 u čerpacích stanic v Česku prodává v průměru za 38,41 koruny, před týdnem byl o haléř levnější. Nafta zlevnila o pět haléřů na litru, řidiči za ni nyní dají průměrně 38,60 koruny. Vyplývá to z údajů společnosti CCS, která ceny sleduje.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čerpací stanice, Robin Oil

Zdražování pohonných hmot v Česku se zastavilo, cena benzinu u čerpacích stanic v uplynulém týdnu stagnovala, nafta mírně zlevnila (ilustrační foto) | Foto: René Volfík | Zdroj: iROZHLAS.cz

Paliva v Česku zdražovala vytrvale zhruba od poloviny ledna, kdy cena benzinu i nafty činila shodně zhruba 36 korun. V současné době se ceny drží na nejvyšší úrovni od poloviny loňského listopadu. V meziročním srovnání je nyní benzin o korunu dražší, za naftu motoristé před rokem platili o 2,50 koruny na litru méně.

Nejlevnější paliva natankují řidiči v Ústeckém kraji, kde je litr benzinu v průměru za 37,82 koruny. Naftu tam prodávají průměrně za 38,17 koruny. Naopak nejdražší paliva nabízejí pumpy v Praze, kde litr benzinu stojí průměrně 39,45 koruny. Nafta se tam tankuje za 39,49 koruny za litr.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme