Hudba Hany Zagorové ožila v Divadle Kalich. Muzikál o kamarádství a lásce nese název Biograf Láska

Nestárnoucí hity legendární zpěvačky, devítinásobné Zlaté slavice Hany Zagorové doprovázejí příběh, který může prožít úplně každý. Tři kamarádky, tři životní příběhy a tři odlišné pohledy na romantický život. I takový je ve zkratce nový muzikál Biograf Láska Divadla Kalich.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biograf Láska v Divadle Kalich

Biograf Láska v Divadle Kalich | Foto: Jiří Štefl | Zdroj: Český rozhlas

Děj muzikálu se točí okolo třech hlavních ženských postav, které dokáží i vážné situace přijímat s humorem a nadhledem, dokáží se navzájem tak trochu špičkovat, dělat si ze sebe legraci, ale v důležitých okamžicích se podržet.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek o premiéře Biografu Láska

Ovšem muži v tomto příběhu mají také důležitou, ba přímo zásadní roli. Mužský a ženský svět se tu prolíná, navíc nesmíme zapomenout na dětské postavy, které jsou důležitou protiváhou často komplikovaného světa dospělých.

Režisér Jak Kříž na něm pracoval dva roky. „Pro mě muzikál je v principu hlavně o naději, která spojuje příběhy hlavních postav, tak pro mě spojuje hodně písničky Hanky Zagorové. To mě přijde jako taková univerzální energie, která z těch písní vždy šla,“ popisuje režisér.

Hanka uměla i ty nejsmutnější myšlenky podat s obrovskou nadějí a člověk měl vždycky pocit, že na to není sám a z té situace je východisko.“

Režisér Jak Kříž na muzikálu pracoval dva roky | Foto: Jiří Štefl | Zdroj: Český rozhlas

Na stejném místě se před několika týdny loučili fanoušci s Hankou Zagorovou. Právě premiéra a další reprízy budou v Divadle Kalich.

„Po té první ráně, která přišla, jsem v sobě našel takový pocit, že co v rámci jeviště můžeme udělat, je pokračovat v začaté práci,“ doplňuje Jan Kříž.

Další víkendové reprízy muzikálu Biograf Láska jsou vyprodané. Jednotky lístků zbývají i na další představení v říjnu.

Jiří Štefl Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme