Česko 1:0 Rakousko

Film Dukla 61 a seriál Most! získaly tři nominace na mezinárodním festivalu v Soulu

Most! a Dukla 61 produkované Českou televizí se dostaly do finálního výběru na mezinárodním festivalu v Soulu. Dvoudílný televizní film Dukla 61 získal hned dvě nominace, seriál Most! jednu. Výherci budou vybráni v srpnu, uvedla v tiskové zprávě mluvčí ČT Karolína Blinková.

Soul (Aktualizováno: 18:10 26. 7. 2019) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Postavy seriálu Most! - uprostřed hlavní hrdina Luděk Říha

Postavy seriálu Most! - uprostřed hlavní hrdina Luděk Říha | Zdroj: Česká televize

Seriál Most! získal nominaci v komediální kategorii. V lednovém rozhovoru pro Český rozhlas Dvojka uvedl herec Martin Hofmann, který obsadil hlavní roli Luďka Říhy, že se seriál „postupem času mění v tvrdší a drsnější romanci“.

Dukla 61 byla v Soulu nominována v kategorii televizních filmů. Oceněni byli také scenáristé dvoudilného filmu Jakub Režný a Matěj Podzimek.

Jedna nominace (seriál) pro Most!, dvě (televizní film, scénář) pro Duklu 61. České televizní projekty zabojují v konkurenci sérií The Little Drummer Girl nebo Bodyguard o ceny na festivalu Seoul International Drama Awards. Vyhlášení proběhne na konci srpna.

16:44 – 26. 07. 2019

8

Dukla 61 pojednává o největší poválečné důlní katastrofě v Československu. Už v květnu byla za svůj výkon v něm nominována Martha Issová v kategorii nejlepších hereček na prestižním televizním festivalu v Monte Carlu. 

Výsledky 14. ročníku mezinárodní přehlídky v Soulu budou vyhlášeny ve středu 28. srpna, uvedla Česká televize v tiskové zprávě. Nominace zveřejnil festival také na svých webových stránkách.

cha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme